Gazete Vatan Logo

2-3 haftada zayıflamak isteyenler dikkat!

Yaz yaklaşırken herkes kışın aldığı kiloları verme telaşında. Kışın 3-4 ayda alınan kiloları 2-3 hafta gibi kısa sürede vermeye çalışmak ne kadar doğru? Yaza sağlıklı girmek isteyenler için detaylar haberimizde.

2-3 haftada zayıflamak isteyenler dikkat!

Tek bir besine dayalı “patates diyeti”, “lahana diyeti” adı altında diyetler çoğaldı. Peki kısa sürede kilolarınızdan kurtulacağınızı iddia eden bu diyetler sağlıklı mı?

İşte Diyetisyen Selin İnal'dan sağlıklı zayıflamak isteyenlere birbirinden önemli uyarılar.

ŞOK DİYETLERDEN UZAK DURUN

Öncelikle şok diyet diye bir gerçek yoktur. Eğer size günde 2 kilo haftada 7 kilo verdirmek gibi vaatlerde bulunuyorsa mutlaka aklınıza soru işareti gelmeli. Kiloları nasıl 1 günde almadıysanız 1 günde de veremezsiniz. Verdiğiniz kilo kalıcı kilo kaybı değil su kaybıdır.

DETOKSLARA DİKKAT

Detoksun gerçek anlamı fiziksel ve ruhsal arınmadır. Popüler detoksların yan etkileri olarak vücutta kas kayıpları yaşanabilir. Herhangi bir yerde gördüğünüz listelerle detoks yapmak; yorgunluk, baş dönmesi, hipoglisemi, saç dökülmesi gibi sorunlara neden olabilir.ayrıca detoks sırasında az enerji aldığınız için vücut o enerjiye alışır, normal yemek yeme dönemine döndüğünüzde yavaşlayan metabolizma yüzünden eski yediklerinize aynı miktar yeseniz dahi kilo alırsınız.

Haberin Devamı

PEKİ SAĞLIKLI OLAN HANGİSİ

Haftada 0.5-1 kilo arası kilo vermek sağlıklı olandır. Bu miktar kişiye göre küçük oynamalar gösterebilir. 20 yaşındaki bir erkek daha hızlı kilo verirken, 40 yaşındaki bir kadın daha yavaş kilo verir. Değişmeyen gerçek ise hızlı verilen kilolar aynı hızla ve katlanarak geri döner.

ÖNEMLİ OLAN ALIŞKANLIK

Önemli olan sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmaktır. Hayatınız boyunca uygulanabilir ve yaşam tarzınıza uygun doğru beslenmeyi öğrenmelisiniz. Önceliğiniz sağlınız olmalı. Bu nedenle 2-3 kilo vermek uğruna sağlığınızdan olmayın.