Gazete Vatan Logo

2.1 milyar $ yerli çelikle cepte kaldı

Türkiye’nin ilk ve tek paslanmaz çelik üreticisi Posco Assan, 1 milyonuncu ton ürününün sevkiyatını yaptı. Posco Assan böylece 2013’ten bu yana 500 müşterisi için yaptığı 2.1 milyar dolarlık yerli üretimle dış ticaret açığının kapanmasına katkı sağladı

2.1 milyar $ yerli çelikle cepte kaldı

Türkiye’nin kalkınmasına destek olmak amacıyla dünyanın en büyük dördüncü çelik üreticisi Güney Koreli Posco, Daewoo International ve Kibar Holding ortaklığıyla, 350 milyon dolar yatırımla kurulan Posco Assan, 1 milyonuncu ton ürünün sevkiyatını gerçekleştirdi. Sevkiyat töreni Posco Assan CEO’su Haeik Jeong ev sahipliğinde düzenlenen ve Posco Assan CAO’su Ufuk Özdemir başta olmak üzere şirket çalışanların katılımıyla gerçekleştirildi.

Paslanmaz dostluk

1 milyonuncu ton ürünü müşterileriyle buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Posco Assan CEO’su Haeik Jeong, “Asya’dan Avrupa’ya uzanan paslanmaz dostluk mottosuyla temellerini attığımız ve Türkiye-Güney Kore dostluğunun simgesi olan şirketimiz, Türkiye ekonomisine önemli faydalar sağlıyor. Kurulduğumuz günden bu yana 500 müşterimiz için yaptığımız 2.1 milyar dolarlık yerli üretimle dış ticaret açığının kapanmasına katkı sunduk” dedi.

2013 yılında üretime geçmeleriyle birlikte yüzde 100’ü ithal edilen paslanmaz çeliğin Türkiye’de üretilmesini sağladıklarını anlatan Jeong, şunları söyledi: “Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm çalışanlarımızın emekleri ve becerileri ile üretmeye; beyaz eşyadan mutfak gereçlerine, otomotivden inşaata uzanan çok farklı sektörlere hammadde desteği vermeye devam edeceğiz. Türkiye’nin 2023 vizyonuna paralel olarak üretimimizi artıracak, yeni yatırımlarımıza yönelik çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz. İthal etmekte olduğumuz malzemeleri yerelleştirme çalışmalarımızı güçlendireceğiz.”

Haberin Devamı

BİRLİKTE ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Birlikte çalıştıkları, çoğunluğu yerli yaklaşık 860 tedarikçi ile önemli bir ticaret hacmi oluşturduklarını belirten Posco Assan CAO’su Ufuk Özdemir, “Ekonomik kalkınma ile birlikte bölgemize ticari hareketlilik de getirdik. Yerli üretici olarak kalitemizin yanı sıra hızlı teslimat, stok maliyetleri, teknik ve finansal konularda müşterilerimize sürekli destek sağlıyoruz. Posco Assan olarak yaptığımız üretim ve ihracat ile ülkemiz ekonomisine katkı sunmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Gurur duyduğumuz 1 milyonuncu ürün sevkiyatımızı ülkemizin yerli büyük beyaz eşya üreticilerinden birine gerçekleştirdik. Birlikte çalıştık, birlikte başardık ve birlikte üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Çelik ihracatında lider

üretimde beşinci senesine adım atan Posco Assan, 2017’de gerçekleştirdiği ihracat ile Çelik İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen ‘Çelik İhracatının Yıldızları Ödül Töreni’nde paslanmaz çelik ihracatında birincilik ödülü kazandı. Türkiye ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar sunan şirket, 2018 yılında çalışan sayısını 500’ün üzerine çıkardı.