Gazete Vatan Logo

192 öğretmene yuva kurdu

192 öğretmen sıcak yuvaya kavuştu..

Van İçin Türkiye Kumbarası” projesinde toplanan 9.5 milyon lirayla inşa edilen Öğretmen Kampüsü açıldı. Destek yüksek olunca 100 yerine 192 öğretmen sıcak yuvaya kavuştu.

Turkcell ve Türk Eğitim Vakfı’nın Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) himayesinde başlattığı “Van İçin Türkiye Kumbarası” projesi kapsamında toplanan 9.5 milyon lirayla inşa edilen “Öğretmen Kampüsü” törenle açıldı. İlk etapta 100 öğretmene ev sağlama hedefiyle yola çıkılan Öğretmen Kampüsü 192 öğretmene yuva oldu.

100 gence istihdam

Türkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler,”Turkcell olarak depremzedelerin yaralarını sarmak için Van’da bir seferberlik başlattık.Türkiye Kumbarası’nın amacı, bir Öğretmen Kampüsü ve Öğrenci Yurdu inşa etmek, maddi olanaklardan yoksun başarılı öğrencilere burs vermekti. Toplanan 9.5 milyon liralık bağışın 5 milyon lirasını Turkcell sağladı. Çağrımız sonrasında tüm Türkiye tek yürek oldu. Daha çok öğretmene ve öğrencimize yuva sağlayabildik. Ayrıca Van Erciş’te hayata geçirilen MEB İletişim Merkezi ile 100 gencimize istihdam olanağı sunduk” diye konuştu.

Dünyaya örnek oldu

Birleşmiş Milletler’in “Van İçin Türkiye Kumbarası” projesini dünyaya örnek gösterdiğine işaret eden Öztürkler, “Bugün çalışmalarımızda mutlu bir sona daha ulaşıyor ve Öğretmen Kampüsü’müzün resmi açılışını yapıyoruz. Van’a verdiğimiz desteği sürdüreceğiz. Çok yakında girişimcilik alanında da güzel işlere imza atmanın hazırlığı içindeyiz” ifadelerini kullandı.

350 bin SMS geldi

TURKCELL’İN 5 milyon lira bağışıylü başlayan Van İçin Türkiye Kumbarası’na 350 bin bağış SMS’i geldi, 1.500 bağış havalesi yapıldı ve 35 hayırsever ev bağışladı. Turkcell-TEV Öğretmen Kampüsü, sosyalleşme ve aktivite alanlarıyla tam bir yaşam merkezi şeklinde tasarlandı. Kampüs 11 bin metrekareyi aşan bir alan üzerine kurulu. 712 ton çeliğin kullanıldığı evler 2+1 dairelerden oluşuyor. Turkcell Superonline da öğretmenlere ücretsiz fiber internet kullanımı sağlıyor.

Haberin Devamı