Gazete Vatan Logo

1915 Çanakkale Köprüsü'nün temeli atıldı

Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu temel atma törenini gerçekleştirdi.Köprü dünyanın en uzun köprüsü olarak tarihe geçecek

1915 Çanakkale Köprüsü'nün temeli atıldı

Dünyanın en uzun aralıklı köprüsü olma unvanını alacak olan Çanakkale 1915 Köprüsü’nün temeli, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile bakanların katıldığı törenle atıldı. Başbakan Binali Yıldırım, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temel atma töreninde şunları söyledi: İlk harcı atıyoruz ve ilk adımı atıyoruz. Gelibolu'dan Lapseki'ye 3-4 dakikada varmış olacaksınız. Millete helal olsun. Bu eser 'Çanakkale geçilmez' diyen ecdadımız için. Çanakkale millet için her türlü geçilir. 1915 Çanakkale Köprüsü ile de geçilir. Şimdi canlı yayına geçiyoruz. Cumhurbaşkanımız ile canlı bağlantıya geçiyoruz. Cumhurbaşkanımız Çanakkale Stadyumu'ndan selam verecek. Çanakkale'de toplanan vatandaşlarımıza, tüm vatandaşlarımıza saygımızı sunuyoruz. "Çanakkale geçilmez" diyen ecdadımızdan aldığımız güçle, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temelini sizlerin huzurunda atıyoruz. Hayırlı olsun diyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da açılışa Çanakkale Stadyumu'ndan canlı yayında bağlandı. Cumhurbaşkanı ve Başbakan, "Butonlara basıyoruz, ya Allah ya Bismillah... Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diyerek köprüye ilk harç atılmış oldu. Erdoğan, ''1915 Çanakkale Köprüsü'nün temel atma töreni hayırlı olsun'' dedi.

Temel atma töreni 15 Temmuz Marşı eşliğinde gerçekleşti. Başbakan Binali Yıldırım, köprü ile ilgili olarak "Gelibolu'dan Lapseki'ye 3-4 dakikada varmış olacaksınız. Hayırlı olsun" dedi.

Haberin Devamı



TARİH TÜPÜ KÖPRÜNÜN TEMELİNE BAŞBAKAN BIRAKTI

Törende 1915 Çanakkale Köprüsü için özel olarak hazırlatılan "tarih tüpü" Başbakan Yıldırım tarafından köprünün temeline bırakıldı.

Tarih tüpünde, "2017 yılının 18 Mart Cumartesi Günü Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın TC Cumhurbaşkanı, Binali Yıldırım'ın TC Başbakanı, Ahmet Arslan'ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Orhan Tavlı'nın Çanakkale Valisi, Suat Hayri Aka'nın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı, İsmail Kartal'ın Karayolları Genel Müdürü olarak görev yaptığı dönemde, Daelim-Limak-SK Eamp;C-Yapı Merkezi Türk-Kore Ortak Girişimi tarafından inşa edilen 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu Projesi temel atma töreninde bu olayı belgelemek için hazırlanan iş bu belge geleneksel tarih tüpüne konularak, nirengi noktası betonunun içine yerleştirildi" denildi.

Haberin Devamı