Gazete Vatan Logo

190 milyon $’lık ‘sağlam’ yatırım

Brisa, Lassa’nın Barcelona sponsorluğuyla marka bilinirliğini tüm dünyaya yaymaya başlarken yatırımlarını da sürdürüyor. Brisa Genel Müdürü Yiğit Gürçay, “2016’da 170-190 milyon $ yatırım hedefimiz bulunuyor. Bunun 120-140 milyon dolarını Aksaray’daki ikinci fabrikamıza ayırdık” dedi

190 milyon $’lık ‘sağlam’ yatırım

Lassa’nın Barcelona sponsorluğuyla marka bilinirliğini tüm dünyaya yaymaya başlayan Brisa, yeni yatırımlara hazırlanıyor. 1988 yılından bu yana 1 milyar doları aşkın yatırıma imza atan şirket, bu yıl 190 milyon dolarlık yeni hamle gerçekleştirecek. Brisa Genel Müdürü Yiğit Gürçay, “İstikrarlı büyümemizi ülkemize yaptığımız yatırımlar ve uluslararası pazarlarda derinleşen gücümüzle sürdüreceğiz. 2016’da 170-190 milyon doları yatırım hedefimiz bulunuyor. Bunun 120-140 milyon dolarını Aksaray’daki ikinci fabrikamıza ayırdık” açıklamasını yaptı. Lassa markasının başta Avrupa olmak üzere dünya pazarlarındaki gücünün her geçen gün arttığını belirten Gürçay, 2015’te Avrupa’da her ay bir mağaza açarak 130’un üzerine çıktıklarını kaydetti.

Hedef 1 milyar kişi

Yiğit Gürçay, şöyle devam etti: “Bir yandan satış ağımızı çok hızlı bir şekilde geliştiriyoruz. Aktif olmadığımız coğrafyalara açılıyoruz. Bugün Lassa 70 ülkede 80 distribütöre sahip. Bir yandan da uluslararası standartlardaki üretimiyle devler liginde oynayan markamızın dünyada araç sahipleri tarafından bilinmesi ve tercih edilmesi için çalışıyoruz. Bu doğrultuda gerçekleştirdiğimiz 21.6 milyon euro değerindeki FC Barcelona anlaşmamızla 1 milyar kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Arda Turan, Lassa markamızın elçisi. Kendisi, global olarak gittikçe daha fazla ilgi görüyor ve Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük futbol yeteneklerinden biri olarak ülkemiz için gurur duyulan önemli bir değer. Bu anlamda kendisiyle yapmış olduğumuz işbirliği de attığımız stratejik adımlardan biri. Tüm bu atılımlarla Lassa’yı Türkiye’nin global ölçekli bir markasına dönüştürme yolunda ilerliyoruz.”

Haberin Devamı

Gözünü Çin pazarına çevirdi

Lassa 2015’te Hong Kong ve Gürcistan’da belediye ihalelerine katılarak başarılı oldu. Avusturya Posta Servisi Yellow Post, Lassa lastiklerini tercih ediyor. Mısır, İran ve Libya’da yeni orijinal ekipman anlaşmaları gerçekleştirildi. Markanın odaklandığı ve fırsat gördüğü pazarlar İspanya, Fransa, Yunanistan, Balkanlar, Çin, Güney Kore, Kuzey Afrika ve İran gibi geniş bir coğrafyayı kapsıyor.

Haberin Devamı

Cirosu 1.8 milyar lirayı geçti

Brisa, 2015 yılında bir önceki yılın aynı dönemine göre satış gelirini yüzde 6.4 artışla 1 milyar 802 milyon TL’ye çıkardı. Şirketin aynı dönemde esas faaliyet kârı yüzde 10 artarak 291 milyona yükselirken, net dönem kârı yüzde 3 artışla 192 milyon TL olarak gerçekleşti.

Toplam üretim yüzde 30 artacak

2 bin 600 çalışanı bulunan Brisa, Aksaray OSB’de 2018 yılında faaliyete girecek ikinci fabrikasıyla istihdam ve üretim kapasitesini artıracak. 300 milyon dolar başlangıç yatırımıyla hayata geçirilen Aksaray, İzmit’teki kapasiteye ek binek ve hafif ticari segmentinde yıllık 4.2 milyon adet üretim kapasitesi sağlayacak. Toplam üretim kapasitesi yüzde 30 artmış olacak. Brisa’nın iki fabrikayla yıllık lastik üretimi 15 milyon adede yükselecek.