Gazete Vatan Logo

189 yolcuyla denize çakıldı

Endonezya’da, içinde 181 yolcu ile 7 mürettebatın bulunduğu uçak kalkıştan kısa süre sonra denize düştü. Uçağın enkazından cansız bedenler çıkarılırken yetkililer yolcuların tümünün yaşamını yitirmiş olabileceğini söyledi

189 yolcuyla denize çakıldı

Endonezya’nın başkenti Cakarta’dan Sumatra Adası’ndaki Pangkal Pinang kentine gitmek üzere kalkış yapan uçak, dün sabah 06.20’deki kalkışından 13 dakika sonra denize çakıldı. Düşük maliyetli olmasıyla bilinen Endonezyalı Lion Air havayolu şirketine ait JT-610 sefer sayılı Boeing 737 MAX 8 tipi yolcu uçağının, 178’i yetişkin, 1’i çocuk, 2’si bebek, 2’si pilot ve 5’i de kabin görevlisi olmak üzere toplam 188 kişiyi taşıdığı biliniyor. Uçakta, ekonomi bakanlığından 23 üst düzey hükümet yetkilisinin bulunduğu da açıklandı.

Ulusal Arama ve Kurtarma Kurumu (BASARNAS), enkazın bulunduğunu ancak çalışmaların henüz sonuç vermediğini, hayatta kalan kimseye ulaşılamadığını, uçaktaki yolculardan birinin bebek ikisinin de çocuk olduğunu aktardı. Lion Havayollarına ait Boeing 737 MAX 8 tipi JT 610 uçağının, şirketin bünyesine 2016 yılında kattığı yeni uçaklardan biri olduğu bildirildi.

CEO’DAN KORKUNÇ İTİRAF

Daha önce de arızalandı

LIon Air’in CEO’su Edward Sirait gazetecilere, uçağın bir önceki Jakarta uçuşunda teknik bir arıza meydana geldiğini ancak arızanın prosedürlere göre çözüldüğünü açıkladı. Sitrait, havayolu şirketinin aynı tip uçaktan 11 tane daha sahip olduğunu ancak diğer uçaklarda böyle bir sorun yaşanmadığını ifade etti.

Haberin Devamı

300 kişilik kurtarma ekibi

Uçağın varmak üzere havalandığı Pangkal Pinang Havaalanı’na akın eden yolcu yakınları, gözyaşları içinde dua ederken; aralarında asker, polis ve dalgıçların bulunduğu 300 kişilik arama kurtarma ekibi ise çalışmaları sürdürüyor. Kurtarma ekipleri denize çakılan uçakta bulunan yolculardan bazılarının cesetlerine ulaştı. Yetkililer uçaktaki yolcuların tümünün yaşamını yitirmiş olabileceğini açıkladı.

Karakutu çözecek

Yetkililer önceliklerinin kara kutuya ulaşmak olduğunu belirtirken, pilotların kalkıştan çok kısa bir süre sonra piste geri dönmek için izin istedikleri bilgisini de aktardı.