Gazete Vatan Logo

18 yıldır kızı Sinem’i arıyor

Samsun’da 18 yıl önce, 5 yaşındayken evinin önünde oynarken kaybolan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Sinem Özdemir ile ilgili dosya Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’nın elindeki tek faili meçhul dosya. Baba Mahmut Özdemir, “Umudun bittiği an hayat biter. Kızım ölü ya da diri bulunacak. Ümidimiz yaşadığına dair” dedi.

18 yıldır kızı Sinem’i arıyor

Samsun’un İlkadım ilçesi Zeytinlik Mahallesi Kalfa Sokak’ta 2000 yılı Haziran ayında, Sinem Özdemir evinin önünde oynarken kayboldu. Ayşe ve Mahmut Özdemir çifti, yıllarca kızlarından haber bekledi. Geçen zaman içerisinde herhangi bir ize rastlanılamadı.

Kaybolduğu tarihten bugüne kadar 6 başsavcı, 6 emniyet müdürü değişti, her biri ayrı ayrı Sinem Özdemir dosyası ile yakından ilgilendi. Ancak yaşadığına ya da öldüğüne ilişkin en ufak bir sonuç elde edilemedi.

2008 yılında intihar eden Ahmet Demirci adı üzerinde yoğunlaşıldı. Sinem’in evine çok yakın mesafede oturan Demirci’nin 1995 yılında 2 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz edip öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınıp delil yetersizliğinden beraat ettiği ortaya çıkınca, eşi ifadeye çağrıldı.

Şüphelendiler ama başka ceset çıktı

Eşinin verdiği ifadeye göre o dönem Ahmet Demirci’nin mutfakta inşaat yaptırdığı ve mutfak tezgahını değiştirdiğini öğrendi. Bunun üzerine savcılık şuan boş olan ve kullanılmayan evin mutfağında kazı çalışması yaptı. Yapılan kazıda, bir kişiye ait kafatası, diş ve kemik parçaları bulundu. İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan incelemede evde bulunan kemik parçalarının Sinem Özdemir’e ait olmadığı bunun 15 yaşlarında başka bir kız çocuğuna ait olduğunu saptadı.

Haberin Devamı

Hem kayıp hem de cinayet olarak iki farklı dosya üzerinden yapılan incelemelerde hiçbir sonuç elde edilemedi. Samsun Emniyeti bir de evde bulunan kemik parçalarının çok fazla deforme olması nedeniyle bir kimlik tespiti yapamadı. Samsun’un 18 yıldır çözülemeyen tek vakası olarak kayıtlardaki yerini alan Sinem Özdemir dosyası ile ilgili aile de umudunu koruyor.