Gazete Vatan Logo

18 yıl sonra ruhları ailelerine kavuşacak

Kocaeli’de, Marmara Depremi’nde kimliği teşhis edilemediği için kimsesizler mezarlığına defnedilenlerden 15’inin DNA örnekleri, depremde yakınları kaybolan ailelerle eşleştirilecek. Şimdilik 15 mezardan DNA örneği alındı.

18 yıl sonra ruhları  ailelerine kavuşacak

Merkez üssü Gölcük ilçesi olan ve binlerce kişinin hayatını kaybettiği depremde kimliği teşhis edilemediği için 17 Ağustos Mezarlığı’na defnedilenlere ait 28 mezardan 15’i açılarak DNA örnekleri alındı. Depremde yakınları kaybolan aileler, DNA testlerinin sonuçlanmasını bekliyor. Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, vatandaşların depremde kaybolan yakınlarının bulunması için kimsesizler mezarlığında çalışma yapılmasını istediklerini söyledi. Altıntaş, şunları kaydetti, “Mahkemenin talimatıyla Valiliğimiz, Kocaeli Üniversitesi, Başsavcılık ve Belediye iş birliği içinde DNA testlerinin yapılması konusunda ortak bir çalışma yapıldı. Bu çalışmalar şu anda devam ediyor. 15 numunenin DNA testi Kocaeli Üniversitemizin ilgili biriminde yapıldı. Eşleştirmelerin sonuçları ilgili vatandaşlarımıza paylaşılacak. Bu çalışmaların 1 ay içinde tamamlanmasını bekliyoruz. Daha sonra diğer mezarlar açılarak DNA örnekleri alınacak. Yapılan çalışmalar sonunda sahipsiz mezarların kimler olduğu, kimlere ait olduğunun tespiti yapılmış olacak.”

Haberin Devamı

Mezarların açılmasıyla ilgili depremde yakınları kaybolanların taleplerini almaya devam ettiklerini aktaran Altıntaş, ilgili birimlerden aldıkları bilgilere göre bazı tereddüde düşülen mezarların bulunduğunu, talepler doğrultusunda 100’e yakın mezarın daha açılmasının öngörüldüğünü bildirdi.