Gazete Vatan Logo

18,9 milyar TL'lik e-ticaret pazarı KEP uygulamasına geçiyor

Bilişim Sanayicileri Derneği'nin (TÜBİSAD) yayımladığı rapora göre, Türkiye'deki e-ticaret pazarı 18,9 milyar TL'ye ulaştı. E-ticaret pazarında 9. ülke olan Türkiye'nin, e-ticaret hacminin 2015 yılında 62 milyar TL'ye ulaşacağı öngörülüyor.

18,9 milyar TL'lik e-ticaret pazarı KEP uygulamasına geçiyor

18,9 milyar TL’lik e-ticaret pazarı KEP uygulamasına geçiyor

Bilişim Sanayicileri Derneği’nin (TÜBİSAD) yayımladığı rapora göre, Türkiye’deki e-ticaret pazarı 18,9 milyar TL’ye ulaştı. E-ticaret pazarında 9. ülke olan Türkiye’nin, e-ticaret hacminin 2015 yılında 62 milyar TL’ye ulaşacağı öngörülüyor. Hızla büyüyen e-ticaret sektörü, yenilikçi uygulamalarla şekillenmeye devam ediyor. Bu yeniliklerin başında, e-ticaret sektörünün KEP uygulamasına geçmesini öngören yönetmelik yer alıyor. BTK tarafından yetkilendirilmiş güven kurumu TÜRKKEP, KEP Hizmet Sağlayıcı olarak, tüm Türkiye’de yetkili başvuru merkezlerinden oluşan yaygın hizmet ağıyla KEP hizmeti veriyor.

26 Ağustos 2015 tarihli resmi gazetede yayımlanan “Elektronik Ticarette Hizmet Sağlayıcı ve Aracı Hizmet Sağlayıcılar Hakkında Yönetmelik” ile e-ticaret faaliyetinde bulunan gerçek ya da tüzel kişilere e-tebligata elverişli Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) adresi bulundurma ve bu adreslerini internet sitelerinin ana sayfasında “İletişim” başlığı altında sunma zorunluluğu getirildi. Elektronik ortamda satış yapan hizmet sağlayıcılar ile hizmet sağlayıcıların, yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren üç ay içerisinde e-tebligat için KEP adreslerini edinmeleri gerekiyor. Güven kurumu TÜRKKEP, tüm Türkiye’de yetkili başvuru merkezlerinden oluşan yaygın hizmet ağıyla KEP hizmeti sağlıyor. E-imzası veya mobil imzası olanlar KEP adreslerini TÜRKKEP’ten online olarak alabiliyor.

Haberin Devamı

KEP uygulamasıyla e-ticaret daha hızlı ve daha güvenli olacak

Elektronik ortamda yasal geçerliliği olan, güvenilir, inkâr edilemez şekilde e-belge paylaşımı ve bildirim aracı olarak kullanılan KEP sistemi sayesinde; kurumlar ve bireyler; ticari, hukuki, resmi işlerini daha güvenli, hızlı, verimli ve tasarruflu şekilde yapabiliyor. E-ticaret firmaları da diğer kurumlar gibi; kamu kurumlarıyla, diğer ticari kuruluşlarla ve müşterileriyle yazışma, dekont, makbuz, talimat, ödeme emri, tebligat, bildirim, ihtar, ihbar, mutabakat, teyit, fatura itirazı, üyelik, abonelik, müşteri bilgilendirme, müşteri şikayetlerini cevaplandırma, beyanname, bildirge, teklif, sipariş, sipariş onayı gibi birçok işlemi yapabiliyorlar. KEP adresi ile mesai saatlerine bağlı kalmaksızın ve nerede olunduğundan bağımsız olarak, yasal geçerli ve güvenli olarak işlemler kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca KEP kullanımı, kurumların iş gücü, fiziksel arşiv, posta, kargo, kırtasiye ve işçilik masraflarından önemli oranlarda tasarruf edebilmelerini sağlıyor.

Haberin Devamı


Tüketiciler, istek ve şikâyetlerini KEP ile hızlı şekilde bildirebilecek

Bireysel KEP hesabı sahipleri özel, ticari, hukuki tüm yazışma ve belge gönderimlerini ve alımlarını vakit harcamadan, güvenle, düşük maliyetle ve doğaya katkıda bulunarak yapabiliyor. Bireyler, günlük hayatlarında KEP’i, e-ticaret siparişleri, banka talimatları, başvuru, dilekçe, kredi kartı hesap özeti dökümleri, kira kontratı yapma veya feshetme, abonelik başvurusu veya iptal işlemleri gibi birçok alanda kullanabiliyor. Ayrıca, satın alınan ürüne yönelik, istek veya şikâyet bildirimleri de KEP sayesinde gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

TÜRKKEP, KEP ve E-İmza uygulamalarını yüzde 50 indirimli sunuyor

E-ticaret sektöründe KEP sisteminin kullanılmasının sektöre önemli katkılar sağlayacağını belirten TÜRKKEP Genel Müdürü Yüksel Samast, “TÜRKKEP olarak 81 ile yayılmış 150’ye yakın bayi ağımız ve uzmanlaşmış kadromuzla, e-dönüşüm hizmetlerini hızlı şekilde müşterilerimize sunuyoruz.Türkiye’de Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) hizmetlerinin yanı sıra, E-İmza, E-Fatura, E-Arşiv Fatura, E-Defter, E-Tebligat, E-Saklama, E-Mutabakat hizmetlerinin ve çözümlerinin hepsini bir arada sunan ilk ve öncü kurum olarak, e-dönüşüm süreçlerinden en uygun şekilde faydalanılmasını mümkün kılıyoruz. KEP sisteminin, e-ticaret sektöründeki verimliliği ve güveni artıracağına inanıyoruz. E-ticaret sektöründe kullanılacak KEP uygulamasını, E-İmza uygulamamız ile birlikte yüzde 50 indirimli sunarak, e-dönüşümde ayrıcalıklardan yararlanılmasına olanak tanıyoruz.” dedi.

Haberin Devamı

Artık e-ticaret sektöründe saniyeler içerisinde e-tebligat yapılabilecek

E-ticaret firmalarıyla, müşterilerin ve tedarikçilerin arasındaki ilişkileri güçlendirecek uygulama, elektronik ortamda yasal geçerli ve güvenli olarak çok hızlı, düşük maliyetle işlem yapılabilmesini mümkün kılıyor. Eski sistemde haftaları bulan tebligat süreleri, yeni sistemde tebligat sürelerini saniyelere indiriyor. Aynı zamanda maliyet olarak yüzde 50’yi aşan oranda avantaj sağlayan KEP sistemi, kâğıt israfını engelleyeceği için doğayla dost bir çözüm.



KAYNAK : Teknolojioku.com - 18,9 milyar TL’lik e-ticaret pazarı KEP uygulamasına geçiyor

Huawei Mate 8’e yakından göz atın [Tüm resmi fotoğraf ve videolar]