Gazete Vatan Logo

170 yeni modelle gövde gösterisi yapacaklar

Cenevre Otomobil Fuarı, yarın kapılarını açıyor

AVRUPA’NIN en önemli organizasyonlarından biri olan Cenevre Otomobil Fuarı, yarın kapılarını açıyor. Krizden çıkış yolu arayan otomotiv devleri, fuarda adeta gövde gösterisi yapacak. 2010’da 100 yeni modeli tüketicilerle buluşturan markalar bu kez 170 yeni araç sergileyecek. Fuarın yıldızları elektrikli araçlar olacak. Cenevre’de 40 çevreci model yer alacak. Şovda, Türkiye’de üretilen Ford Transit Connect’in elektrikli versiyonu ile seri üretim için gün sayan Renault Fluence Z.E. de yer alacak

Avrupa’da otomotiv sektörünün kalbi Cenevre’de atacak. Cenevre Otomobil Fuarı, yarın kapılarını basın ve medya mensuplarına açacak. 81’inci kez düzenlenen fuarı, tüketiciler 3-11 Mart tarihleri arasında gezebilecek. Cenevre’de 170 yeni modelin tanıtımı yapılırken, fuara çevreci araçlar damgasını vuracak. Fuarda alternatif yakıtla çalışan 40 çevre dostu araç sergilenecek. Bu sayı bugüne kadar bir fuarda sergilenen en fazla çevreci araç sayısı anlamına geliyor.

Cenevre’de başta elektrikli araçlar olmak üzere, havaya daha zararlı gaz olan karbondioksit (CO2) salgılayan modeller tüketicilerle buluşacak. 2010’da 100 yeni modeli otomobil tutkunlarıyla buluşturan şirketler, bu kez 170 yeni modelle Cenevre Otomobil Fuarı’nda 2009 ve 2010 yıllarında yaşanan küresel ekonomik krizin olumsuz etkilerini üzerinden atıp, moral bulmaya çalışacak.

Fuarda; Audi A3 Concept, Fiat Freemont, elektrikli Transit Connect BEV, Hyundai i40, Kia Picanto, Rio, Lamborghini LP700-4, Mazda Minagi, Peugeot 308, Renault Fluence Z.E., Rinspeed Bamboo, Rolls Royce’un ilk elektriklisi EX102 konsept, Toyota Prius V, Volkswagen Tiguan ve Volvo S-60 plug-hybrid gibi modeller öne çıkacak.

BMW geleceği şimdiden gördü

BMW, konsept Vision ConnectedDrive ile geleceğin otomobilleri hakkında ipuçları verecek. Elektrikli motorla çalışan araç, kablosuz iletişimin tüm imkanlarından yararlanıyor. Vision ConnectedDrive, yolculuğu planlıyor, sürücüsünü indirdikten sonra en yakındaki otoparkı bile Google haritası üzerinden bulabiliyor.

Ferrari’nin ilk dört çekerli modeli

Ferrari’nin ilk dört tekerlekten çekişli modeli Ferrari FF, Cenevre’nin en dikkat çekici modellerinden biri olacak. Araç, Ferrari 612 Scaglietti modelinin yerini alacak. 660 beygir güç üreten V12 motorla donatılan otomobil, 3.7 saniyede 0’dan 100 km hıza ulaşıyor. Ferrari FF’nin maksimum sürati 335 km/s. Otomobil, yaz aylarında Türkiye’de satışa sunulacak.

Bambudan otomobil ürettiler

Çevreci araçların gövde gösterisi yapacağı fuarda tamamen geri dö-nüştürülebilir materyallerden üretilen modeller de yer alacak. Rinspeed’in tamamen bambudan yapılmış konsept aracı Bamboo da bunların başında geliyor. Golf arabasına benzer çizgilere sahip bu konsept otomobilin ismi Bambu ağacından geliyor. Aracın birçok iç bileşeni bambu liflerinden üretilmiş. Bamboo konsepti elektrikle çalışıyor.

1.1 milyon $’a satılıyor

Sıradışı tasarımlarıyla dünyada ün yapan Pagani, yeni süper otomobili Huayra’yı ilk kez fuarda sergileyecek. Yukarı doğru açılan martı kanatlara sahip Huayra’da 609 beygir gücünde 6.0 litrelik motor yer alıyor. Otomobil bu sayede maksimum 360 km/s hıza ulaşabiliyor. Aracın ABD fiyatı 1.1 milyon dolar.

Haberin Devamı