Gazete Vatan Logo

170 dünya markası lüks outlette

İstanbul Bijuteri Outlet’in ortaklarından Aydın Ak kısa süre önce önce Etiler’de açılan ve dünyaca ünlü 170 markanın ürünlerinin uygun fiyata satıldığı mağazasını anlattı...

170 dünya markası lüks outlette

İstanbul Bijuteri Outlet mağazacılığı konusunda yeni bir çığır açtı. Yaklaşık 170 farklı ünlü dünya markasını bir araya getirerek “lüks outlet” mantığını Etiler’de sunmaya başladı. Konseptin en büyük avantajı dünya markalarını çok uygun fiyatlarla tüketiciye sunmaları. Erkek ve kadınların tüm giyim ve aksesuar ürünlerini bulabileceği lüks outlet mağazası Etiler’de şimdiden büyük ilgi görmeye başladı.

Şirketinizi anlatır mısınız?

İstanbul Bijuteri, 1990 yılından beri tekstil piyasasının ve marka dünyasının içerisinde. Markalar yıllarca Türkiye’ye outlet açmadı. Alışveriş merkezlerinin çoğalmasıyla birçok marka burada mağaza açtı. Bizim gibi markalar, genelde, büyük outletlerin içerisinde küçük küçük sunuldu ve bizim markalarımız hep süs olarak kaldı. Biz outlet organizasyonu olarak ilkiz.

Hangi ürünleri satıyorsunuz?

Geçtiğimiz sezon ve bir önceki sezona ait ürünler var. Ancak yaklaşık yüzde 25 oranında da mevcut sezon ürünleri bulunuyor. Fiyatlar ürünlere göre değişiyor. Yüzde 30 indirimde olanlar var. Eski sezonlardan 5’te bir hatta 6’da bir bir fiyatta olanlar da var. Mesela bir önceki kışa ait 10 bin liralık bir palto normalde 7 bin lira civarına düşer. Ama bizde bu rakam 2-3 bin lira civarındadır.

Haberin Devamı



Satışlar nasıl gidiyor?

Müşterilerimiz bizi zamanla tanıyacaklar ve anlayacaklar. Bu süre gerekli biz zaten gün içinde fazla bir yoğunluk olmasını veya içeride sürekli insanlar gezmesini beklemiyoruz. Çünkü biz pahalı markaların outletiyiz, ucuz markaların değil. Bu konuda yaklaşımımız gelen on müşteriden sekiz ve ya dokuzunun alışveriş yapması.

Müşteri profiliniz nasıl?

Müşteri profili şu ana kadar orta ve üzeri kesimden diyebilirim. 2008 krizinden sonra her kitle, en üstten en alta kadar, outlet alır hale geldi. Mağazalar outlet için özel üretim yapmar hale geldi. Çünkü markalara tüketiciden mağazaları kadar outlet talebi gelmeye başladı.

ÇANTALARA YOĞUN TALEP VAR

Hangi parçalarda çok talep var?

Aksesuarlara, özellikle çantalara ve ayakkabılara çok yoğun bir talep var.

Diğer tekstil ürünleri zaten markasına göre ayrı ayrı satıyor. Tabi sezon itibariyle triko ürünlere biraz daha fazla talep oluşmaya başladı.

Haberin Devamı

Ortaklarınız var mı?

İstanbul Bijuteri’de, Tuna Kılıboz ile iki ortaktık. Son dönemdeki outlet organizasyonunu gerçekleştirmek için bir işbirliği yaptık ve birkaç ortak bir araya geldik. Ortaklarımız arasında Ofton İnşaat, Sözbir Otel Grubu, MT Marka Pazarlama ve Akyol Fotoğrafçılık var.

Yaptığınız işin sahtecilik konusunda bir gelişme sağlayacağını düşünüyor musunuz?

Sahte ürünlerin fiyatlarına yakın fiyatlarda gerçek ürün sağlayarak, sahtecilikle mücadele ediyoruz. Amacımız mağazamızın bulunduğu çevrede sahte ürün satılmasını engellemek.