Gazete Vatan Logo

17 yıldır lideriz koltuğu kimselere vermeyiz

Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Ata Köseoğlu, “17 yıldır teknoloji perakende sektöründe lideriz. Yıllardır sektörde kimin yolcu kimin hancı olduğunu görüyoruz” dedi

17 yıldır lideriz koltuğu kimselere vermeyiz

Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı ve Teknosa Yönetim Kurulu Başkanı Ata Köseoğlu, Teknosa’nın bu yılın 9 ayında 2 milyar 413 milyon lira ciro ve 18 milyon lira kâr elde ettiğini bildirdi. Teknosa’nın 3’üncü çeyrek finansal sonuçları ve hedeflerinin açıklandığı, aynı zamanda Vadistanbul Teknosa mağazasının açılışının gerçekleştirildiği basın toplantısında konuşan Köseoğlu, bugün aynı anda dört mağaza açarak yatırıma devam ettiklerini söyledi.

Köseoğlu, müşterilerine en iyi deneyimi sunmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirterek, Teknosa’nın, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sektörün “Oyun kurucusu” olmaya devam edeceğini ifade etti. Köseoğlu, “Biz 17 yıldır bu sektörün lideriyiz. Kimin yolcu kimin hancı olduğunu görüyoruz. Bu alanda oyun devam ediyor. Herkes liderliğe oynar ama o koltuğun tek sahibi vardır. O koltuğu kaptırmayacağız” dedi.

Mağaza sayımız artacak

Köseoğlu, Teknosa’nın, 17 yıldır sektörün kutup yıldızı olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gücümüzün ışığı, bizi izleyenlere yol gösteriyor. Türk insanına en iyi deneyimi sunmayı sürdürebilmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre aynı mağazalarda yüzde 26 büyüme seviyesini yakaladık. Teknosa.com geçen yılın 3’üncü çeyreğine göre yüzde 40 büyüme kaydetti. Bazı mağazalarımızı kapatmıştık. Onların kapanması gerekiyordu. Mağaza sayımız artacak.”

Haberin Devamı

Yıllık 200 milyon ziyaretçimiz var

Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan, teknolojiye erişimi artırmaya perakende kanalında liderlik ettiklerini belirterek, “Bugün açtığımız mağazalarımız ile tüketicilerimizi teknoloji ile buluşturan hizmet alanımıza 2 bin metrekare daha ekledik. 69 ilde 205 mağaza ile Türkiye’nin en yaygın teknoloji perakende zinciriyiz” şeklinde konuştu. Teknosa’nın, perakende sektörünün dönüşümüne ve müşterilerin ihtiyacına paralel olarak yapılandığını anımsatan Gürcan, şunları aktardı: “Teknosa olarak yılda 200 milyonu aşkın ziyaretçi ağırlıyoruz. Müşteriler artık sadece ‘almak’ değil, ‘yapmak’ ve ‘deneyimlemek’ de istiyor. Bugün açtığımız yeni nesil mağazalarımız, müşterilerimizin merak ettikleri ve satın almak istedikleri ürünü rahatça incelemelerini, deneyimlemelerini sağlayacak. Ziyaretçilerimizin kendilerini sıcak bir atmosferde hissedecekleri ve ürünlerle daha yakın temasta bulunabileceği ‘teknoloji deneyim üssü’ konseptindeki mağazalarımız ile müşterilerimizin içeride daha fazla vakit geçirmesini hedefliyoruz. Bu doğrultuda, Türkiye’de perakende sektöründe de ilk olacak yeni uygulamalar deniyoruz.”

Haberin Devamı