Gazete Vatan Logo

17 lüks araca el konuldu!

İzmir, Denizli ve Afyon'da, yurt dışından Türkiye'ye getirildikten sonra yasal süresi dolduğu halde mevzuata aykırı şekilde kullanılan 17 lüks araç ele geçirildi.

17 lüks araca el konuldu!

Edinilen bilgiye göre, Ege Gümrük Ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yurt dışından getirildikten sonra mevzuata aykırı şekilde ülke içinde bırakılan lüks araçlarla ilgili çalışma başlattı.

Yapılan araştırmada İzmir, Denizli ve Afyon'da bu araçlardan olduğu, yasak olmasına rağmen lüks otomobillerin hak sahibi olmayan vatandaşlar tarafından kullanıldığı, kiralandığını ve satıldığı tespit edildi. Ayrıca mevzuata aykırı şekilde Türkiye'de kullanılan araçları satın alan ve kullanan şüphelilerin lüks otomobillere piyasa fiyatının oldukça altında sahip oldukları ileri sürüldü. Derinleştirilen soruşturmada, bazı şüphelilerin Gürcistan'da kurdukları şirketleri üzerine satın aldıkları lüks otomobilleri, Gürcistan uyruklu şahıslar aracılığıyla Türkiye’ye getirdikleri, bazı şüphelilerin de Gürcistan'a giderek kendi üzerlerine satın aldıkları lüks otomobilleri vekalet yoluyla Gürcistan uyruklu şahıslar aracılığıyla Türkiye’ye getirdikleri, bu yöntemlerle gümrük vergileri ödenmeksizin Türkiye’ye getirilen araçların bazı internet sitelerinde piyasa fiyatının çok altında satışa sunulduğu ve kiralandığı tespit edildi.

Haberin Devamı

Harekete geçen ekipler, yaklaşık değeri 2 milyon lira olan değişik markalarda; İzmir'de 2, Denizli'de 13, Afyon'da 2 olmak üzere toplam 17 otomobile el koydu. Olayla ilgisi bulunduğu iddia edilen aralarında Denizlili işadamı A.A. ve yabancı uyruklu kişilerinde bulunduğu 35 şüpheli hakkında ilgili Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunuldu.