Gazete Vatan Logo

17 ilde büyük operasyon! 105 gözaltı kararı

FETÖ’nün ‘askeri kuvvetleri yöneten imamları’ ve örgütle bağlantılı bir kısım asker hakkında 17 ilde operasyon başlatıldı. Öte yandan yine cemaate yönelik operasyonlar kapsamında ünlü MetroPoll araştırma şirketinin sahibi Özer Sancar gözaltına alındı

17 ilde büyük operasyon!  105 gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ)”askeri kuvvetleri yöneten imamları” ve örgütle bağlantılı bir kısım asker hakkında soruşturma başlattı. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunca FETÖ’nün askeri kuvvetleri yöneten imamları” ve örgütle bağlantısı olduğu belirlenen bazı askerler hakkında soruşturma başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen’in talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında, Ankara merkezli 17 ilde 105 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Savcılığın gözaltı talimatıyla operasyon yapıldı.

Oğlu Tweet attı

Öte yandan Anket çalışmalarıyla bilinen araştırma şirketi MetroPoll’ün sahibi Prof. Özer Sencar, YİNE FETÖ soruşturması kapsamında Ankara’da gözaltına alındı. Prof. Sencar’ın gözaltına alındığını oğlu Hüsrev Taha Sencar kendisine ait sosyal medya hesabından duyurdu. Oğul Sencar babasının FETÖ ile bir ilgisinin olmadığını belirterek şunları kaydetti: Özer Sencar bugün FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında hakkındaki bir iddia nedeniyle sabah 6:30’da evi ve MetroPoll Sosyal Araştırmalar Merkezindeki arama sonrasında gözaltına alınmıştır. Bu örgüte yönelik görüşleri ve pozisyonu kamuoyunda açıkça bilinmektedir, ve kendisinin böyle bir yapılanmayla herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır. Umuyoruz yargı süreci en kısa sürede tamamlanacaktır.

Haberin Devamı

Son seçimden beri pasif

Sencar’ın sahip olduğu MetroPoll isimli anket şirketi Kasım seçimlerinden önce son olarak yayınladığı 2015 yılı Ekim anketlerinin ardından bugüne kadar herhangi bir araştırma yayınlamadı.