Gazete Vatan Logo

17 bin yeşil pasaport hazır

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yıllık ihracatı 1 milyon doların üzerinde olan yaklaşık 16-17 bin ihracatçı ile bazı şirketlere tahsis edilecek yeşil pasaport kullanımının Ocak ayı bitmeden devreye girebileceğini söyledi

17 bin yeşil pasaport hazır

EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, İçişleri Bakanlığı’nın ihracatçıya yeşil pasaport verilmesine ilişkin çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirtti. Yaklaşık 16-17 bin ihracaçı ile belirlenen bazı şirketlere yeşil pasaport verileceğini aktaran Zeybekci, şirketlerin bunu istediği personele kullandırabileceğini kaydetti. Zeybekci, son 3 yılda yıllık ortalama ihracatı 1-10 milyon dolar arasındaki ihracat şirketlere 1, 10-25 milyon dolar arasındakilere 2, 25-50 milyon dolar arasındakilere 3, 50-100 milyon dolar arasındakilere 4, 100 milyon doların üzerindekilere 5 yeşil pasaport hakkı verileceğini anımsatarak, “Belki Ocak bitmeden de bu sistem devreye girmiş olacak inşallah” dedi.

Bir türlü 2015 Kasım öncesine dönülemedi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Rusya ile ilişkilerin normalleşme sürecindeki gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye’nin Rusya’ya yönelik bütün iyileştirmeleri sağladığını belirten Zeybekci, Türkiye’nin Rusya’ya yönelik olarak şu anda Kasım 2015 öncesindeki standartlardan geride olmadığını vurguladı. Zeybekci, “Daha ileri götürme konusunda da hazırız. Cumhurbaşkanımızın bu süreçteki söylemi tamamlanmış oldu ama Rusya tarafında biraz ayak sürüme, Putin’in o yaklaşımının tam anlamıyla yerine gelmediğini görüyoruz” diye konuştu. Bakan Zeybekci, Rusya ile Avrasya Gümrük Birliği kapsamındai görüşmelerin bütün hızıyla ve olumlu devam ettiğini, ancak bir türlü 2 ülke ilişkilerinin 2015 Kasım öncesine dönmesine yönelik sonuçların alınamadığını söyledi.

Haberin Devamı