Gazete Vatan Logo

17.8 milyar dolarlık portföy girişi

BLUEBAY Varlık Yönetimi’nin Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Timothy Ash, Türk Lirası’nın yılın geri kalanında istikrarlı ve güçlü seyretmesini beklediğini söyledi.

17.8 milyar dolarlık portföy girişi

Mevcut küresel ortamın yatırımcıların TL’ye yönelmesini sağladığını kaydeden Ash, “Bu durum, yatırımcıların yüksek faiz oranına sahip ülkelerde sabit getirili varlıklara olan talebini artırabilir. Türkiye, TL’de yüzde 11-12 getiri sunuyor. Bu da yabancı yatırımcılar için çekici” dedi.

Türkiye’nin portföy yatırımlarından artan bir şekilde yararlandığının altını çizen Ash, bu yılın ilk yarısında Türkiye’ye net portföy akışının 17.8 milyar dolara ulaştığını, bu rakamın geçen yılın aynı döneminde 8.9 milyar dolar olduğunu kaydetti. Timothy Ash, TL’de içeride satış trendinin söz konusu olmasına karşın dışarıda yabancı yatırımcının ilgisinin dolar/TL kurunu 3.50 seviyesinde tuttuğunu söyledi.

Lira iyi çıpalandı

Türk Lirası’nın genel performans görünümüne ilişkin olarak Timothy Ash, “Toplamda TL’nin mevcut seviyelerinde iyi çıpalanmış olduğunu düşünüyorum. Merkez Bankası’nın faiz oranlarını mevcut seviyesinde tuttuğunu, yerel politik risklerde herhangi bir artış olmadığını farz ederek, yerelde Türk Lirası’na geçisin kuru destekleyebileceğini düşünüyorum. Bu da Merkez Bankası’na bu yılın sonunda veya gelecek yılın başında faiz indirimine gitmek için bir alan oluşturabilir” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı