Gazete Vatan Logo

160 bin genç 5 yılda işe ‘çağrı’lacak!

Türkiye’de 43 ildeki çağrı merkezlerinde 80 bin genç çalışıyor. İstihdamın 5 yılda 3’e katlanması, 2023’te 350 bin kişiye ulaştırılması hedefleniyor.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye’de çağrı merkezlerinin ekonomiye katkısının 1.6 milyar lira olduğunu söyledi. Çorum’da Türk Telekom’a hizmet veren Organize Sanayi Bölgesi’ndeki çağrı merkezinin açılış törenine katılan Elvan, bin 200 çağrı merkezinde 80 bine yakın kişinin istihdam edildiğini bildirdi. Çağrı merkezlerinin ülkede geliştirilmesi ve sayılarının artırılması için çalışmaların devam ettiğini anlatan Bakan Elvan, şöyle devam etti:

“2023 hedefimiz, çağrı merkezlerinde 350 bin çalışana ulaşmak ve beş yıl içerisinde istihdam ettiğimiz 80 bin kişiyi üçe katlamak. Katma değeri yüksek bir alan, ekonomiye çarpan etkisine baktığımızda büyümeye kendi kapasitesinin yedi katı katkı sağlayan çağrı merkezlerini çok önemsiyoruz. Türkiye’de çağrı merkezlerinin ekonomiye katkısı 1,6 milyar liradır.” Türkiye’de şu anda 43 ilde çağrı merkezinin bulunduğunu dile getiren Bakan Elvan, hedeflerinin 81 ilde bu merkezleri faaliyete geçirmek olduğunu kaydetti. Elvan, “Çalışanlarımızın yüzde 65’i kadın ve genç kızlarımız. Yaş ortalamamız 24, dolayısıyla kızlarımız, kadınlarımız için önemli iş imkanı sağlanıyor” dedi.

Haberin Devamı