Gazete Vatan Logo

16 yıllık hesaplaşma

Yakılmış cesedi bulunan Yusuf Işık’ın, uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya’nın iki yeğeni tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı

16 yıllık hesaplaşma

İstanbul Sarıyer’de ormanlık alanda, 20 Nisan günü silahla vurulduktan sonra cesedi yakılmış halde bir erkek cesedi bulundu. Cesedin serçe parmağından alınan örneklerle öldürülen kişinin 30 farklı dolandırıcılık olayından sabıkası olan Yusuf Işık olduğu belirlendi. Soruşturmayı derinleştiren polis, olayla ilgili olarak ünlü uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya’nın cezaevinde bulunan kardeşi Aydın Çetinkaya’nın iki oğlu C. Çetinkaya ile F.Çetinkaya’nın aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Polisin ulaştığı bilgilere göre, cinayet, 16 yıl önce alınan 51 bin dolar para yüzünden işlendi. İddialara göre, Urfi Çetinkaya’nın eniştesi Yılmaz Giraz, 2002 yılında Portekiz’de uyuşturucu ticareti yüzünden tutuklandı.

Bu tutuklanmanın ardından Yusuf Işık, aile ile irtibata geçerek, “Benim çevrem var. Yılmaz Giraz’ı iadesini yaptırırım” dedi. Buna karşılık Giraz’ın eşi aynı zamanda Urfi Çetinkaya’nın da kız kardeşi olan T. Giraz’dan 51 bin dolar para aldı. Bu parayı alan Işık daha sonra ortadan kayboldu. Yılmaz Giraz ise 2015 yılında cezaevinden çıktı. Ancak Portekiz’de uyuşturucu hesaplaşmasına kurban giderek öldürüldü. Işık’ın evi yıllar sonra şüpheliler tarafından bulundu ve cinayete kurban gitti. Polis, olayın azmettiricisi olup olmadığını araştırıyor.

Haberin Devamı