Gazete Vatan Logo

16 yaşında, 3 bin 61 Ecstasy hap ile yakalandı

Bursa'da bir ihbarı değerlendiren polis, İstanbul'dan getirdikleri Ecstasy hapları satmak için müşteri aradıkları belirlenen 3 kişiyi gözaltına alındı

Dikkat çekmemesi için hapların taşıtıldığı 16 yaşındaki M.Ş.'nin üzerinde yapılan aramada 3 bin 61 adet Ecstasy hap ele bulundu.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, 19 yaşındaki Reşat Coşkun'un İstanbul'dan getirdiği Ecstasy hapları piyasaya süreceği yönünde ihbar aldı. Müşteri gibi davaranan polisler, telefonla temas kurduğu Coşkun ile hapların tanesini 10 YTL'den almak üzere anlaştı. Piremir Mahallesi'ndeki bir çocuk parkında buluşmak üzere anlaşan polis, olay yerine geldiğinde 16 yaşındaki M.Ş. ile karşılaştı. Müşteri sandığı polisleri, Coşkun'un evine götüreceğini söyleyen M.Ş.'yi arayan polisler, üzerinde 3 bin 61 hap buldu. Daha sonra Coşkun'un Gemlik'teki evinin adresini belirleyen polis, buraya baskın yaptı. Baskında Reşat Coşkun gözaltına alınırken, evde yapılan aramalarda ruhsatsız 2 tabanca ve 17 mermi bulundu. İfadeleri alınan zanlıların, Bursa'da müşteri ararken Piremir Mahallesi'nde oturan 25 yaşındaki Dilek Darcan'ın evinde kaldıkları belirlendi. Darcan'ın evine de baskın düzenleyen polis, burada 7 uyuşturucu hap ve 21.9 gram esrar buldu.

Gözaltına alınan Dilek Darcan ve Reşat Coşkun'un sorgulanması sürerken, M.Ş. yaşının küçük olması nedeniyle Çocuk Şubesi'ne gönderildi. Reşat Coşkun'un dikkat çekmemek için uyuşturucu hapları M.Ş.'nin üzerinde taşıttığı belirlendi.

Haberin Devamı