Gazete Vatan Logo

16 sene boyunca dinmeyen Hicran!

Kenan Emir, 1999 yılında 13 yakınını toprağa verdi. Bir tek 18 yaşındaki kızı Hicran’a ulaşamadı. 16 yıl boyunca çalmadık kapı bırakmayan Kenan Bey, “Tek umudum Cumhurbaşkanımız” dedi.

16 sene boyunca dinmeyen Hicran!

Kenan Emir eşi ve çocuklarıyla Almanya’da yaşıyordu.. Depremin olduğu 1999 yılında tatil için ailesiyle Türkiye’ye geldi. Çocukları Gölcük’teki evlerine yerleşti. Depremin olduğu gece Kenan Bey ve eşi Armutlu’ya kaplıcalara gitti. Deprem felaketinde oğlunu, gelinini, 3 torununu, gelininin anne ve babasıyla 13’ten fazla yakınını kendi elleriyle toprağa veren Kenan Bey, hastaneye kaldırıldığını öğrendiği kızı Hicran’ı aramaya başladı.

Dolandırıldı

Kızının kafasından darbe aldığını bir taksicinin onu Gölcük Devlet Hastanesi’ne götürdüğünü öğrendi. Hastaneye gittiğinde kızının İstanbul’a askeri hastaneye sevk edildiğini söylediler Kenan Bey’e. Hemen İstanbul’un yolunu tuttu. Ancak ne askeri hastanede ne de başka hastanelerde izine rastlayamadı kızının. Hicran’ın bulunması için ödüller koydu. Dolandırıcıların eline düştü..

Tek umudum

Yine de pes etmedi. Tam 16 yıl boyunca bıkmadan usanmadan kızını arayan Kenan Bey, atv’de yayınlanan Müge Anlı’nın programına başvurdu. Kimsesizler mezarlığında bir yakının aranmasının zorluklarını anlattı, ekrandan devlet yetkililerine seslendi. Kenan Bey “Artık tek umudum kaldı. Ona Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan.. O bu işe el atarsa kızımın mezarını bulabilirim” diyerek gözyaşları içinde yardım istedi.

Haberin Devamı

107 sahipsiz mezar

Yapılan araştırmalara göre Gölcük Depremi’nden sonra kaybolan 21 kişiye hala ulaşılamadı. Gölcük’teki 17 Ağustos Mezarlığı’nda 107 kişinin sahipsiz mezarı bulunuyor. Kenan Bey bu kimsesiz mezarları açtırıp kızına ait bir mezar bulmak istiyor.

Hicran: Ayrılığın verdiği büyük acı

Kenan Emir’in yıllardır aradığı kızının adı yaşadığı acının ta kendisi. Hicran “Ayrılığın verdiği onulmaz acı” anlamına geliyor. Kenan bey de bu Hicran’ı tam 16 yıldır yaşıyor. 16 yıldan beri acısı dinmiyor. Anlattığı bir olay ise duyanların yüreğini burkuyor:

“Ailemden 8 kişiyi kaybedip Almanya’ya döndüğümde bu acıyı kabullenemedik. Her akşam eşimle masaya 8 tabak koyduk. Bir evlat yaparsak acımız diner diye düşündük. Eşim 51 yaşında bir kız dünyaya getirdi. Almanya’da medya buna mucize dedi. Günlerce haber oldu. Doğan kızımdan sonra tabakları kaldırdık. O şimdi 14 yaşında. Ama acımız dinmedi. Hicran bulunana kadar da dinmeyecek.

Haberin Devamı

Mezar açtırmak 7 bin 500 lira!

Kenan Emir’in gündeme getirdiği ‘kimsesizler mezarlığı sorunu’nu Gölcük Depremi’nde oğlu Serkan’ı kaybeden Emine Cebeci de yaşadı. Deprem’de evlerinin çökmesiyle anne-oğul göçük altında kaldı. 13 saat sonra enkazdan çıkartıldılar. Ancak anne-oğul farklı hastanelere kaldırıldı. İyileşen Emine Hanım 3.5 yıl boyunca oğlunu aradı. Bir sonuç alamayınca olayın başladığı yere, Gölcük’e döndü. Kimsesizler mezarlığında oğlunu aradı. 7500 lira tutan mezar açma masrafının 500 lirasını bulamadığı için 3 ay sonraya gün atıldı. Parayı denkleştirdikten sonra oğlunun mezarını açtırdı ve cenazesine kavuştu. O şimdilerde 17 Ağustos’ta yakınlarını arayanlar için mücadele veriyor.