Gazete Vatan Logo

16 Mart PKK operasyonu! Sayı artmaya devam ediyor

Bu sabah büyük bir operasyonun düğmesine basıldı. Ülke genelinde PKK'lılara operasyon düzenlendi. Sabahın erken saatlerinde başlayan operasyonlar hala devam ediyor. Şu ana kadar çok sayıda gözaltı var.

16 Mart PKK operasyonu! Sayı artmaya devam ediyor

Munzur Vadisi'nde terör operasyonu
Tunceli'nin Munzur Vadisi'nde, güvenlik güçlerince tespit edilen bir grup teröriste yönelik hava destekli operasyon başlatıldı.
Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Tunceli-Ovacık Karayolu'nun da geçtiği Munzur Vadisi'nde güvenlik güçlerinin bir süredir aralıksız devam ettirdiği arama tarama faaliyeti esnasında bir grup terör örgütü mensubu tespit edildi.
Terörist grubun etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.
Operasyon kapsamında 2 kobra tipi helikopterin teröristlerin kaçış güzergahını ateş altına aldığı bölgeye, çok sayıda takviye birlik de sevk edildi.
Halen devam eden operasyonun Tunceli-Ovacık Karayolu'na yakın bir noktada olması nedeniyle, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla karayolu, ikinci bir emre kadar çift taraflı olarak trafiğe kapatıldı.

Mardin'de PKK operasyonu: 25 gözaltı

Mardin’de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 25 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Edinilen bilgilere göre, terör örgütü PKK’ya yönelik devam eden soruşturma çerçevesinde, Mardin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, kent merkezi ve ilçelerindeki bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda, 25 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Şüpheliler, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Gaziantep'te PKK operasyonu: 22 gözaltı
Gaziantep'te, polis tarafından insansız hava aracı desteğiyle yapılan operasyonda aralarında HDP il eş başkanının da bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı.
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK adına kent merkezi ve ilçelerde eylem ve faaliyetlerde bulunan kişilerin yakalanması amacıyla operasyon düzenledi. Özel harekatçıların yanı sıra havadan insansız hava aracı desteği ile gerçekleştirilen operasyonda, çok sayıda adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Aralarında HDP il eş başkanı Güler Erat'ın da bulunduğu 22 kişi gözaltına alınırken, şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 2 tüfek, 15 fişek ile çok sayıda dijital materyal ve terör örgütünü simgeleyen bez parçaları ele geçirildi.
Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, gözaltına alınan şüphelilerin terör örgütü PKK/KCK adına eylem ve faaliyetlerde bulunduğu belirtilerek şöyle denildi:
"İl Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince PKK/KCK terör örgütü adına il merkezi ve ilçelerimizde eylem ve faaliyetlerde bulunan şahıslara yönelik, insansız hava aracı destekli bir operasyon gerçekleştirilmiştir. Yapılan operasyonda HDP Gaziantep İl Başkanı, DBP Gaziantep İl yöneticisi, DBP Şehitkamil İlçe Başkanı ve Yardımcısı, DBP Şehitkamil İlçe Başkanlığı eski yönetici ve üyesi, KHK ile kapatılan MEYA-DER (Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) Gaziantep eski İl Başkanı'nın da aralarında bulunduğu toplam 22 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda 2 adet pompalı/otomatik av tüfeği, 15 adet av tüfeği fişeği, çok sayıda dijital materyal ile PKK/KCK terör örgütü içerikli dokümanlar ve terör örgütünü simgeleyen bez parçaları elde edilmiştir."
Hatay’da PKK/PYD operasyonu: 20 gözaltı
Hatay’da terör örgütü PKK-PYD’ye yönelik yürütülen operasyonda 20 kişi gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Hatay merkez, İskenderun ve Dörtyol ilçelerinde PKK-PYD'ye yönelik yürütülen operasyonda terör örgütü üyesi oldukları belirlenen kişilerin adreslerine sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, Antakya, İskenderun, Dörtyol ilçelerinden toplam 20 kişi gözaltına alındı.
Şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyet müdürlüğü'ne götürüldü.
İzmir’de PKK operasyonu: 5 gözaltı
İzmir'in Kınık ilçesinde, sosyal medya üzerinden terör örgütü PKK’nın propagandasını yaptıkları iddia edilen 5 kişi jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonla gözaltına alındı.
Terör örgütü PKK'nın eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, sosyal medya üzerinden terör örgütü PKK’nın propagandasını yaptıkları iddia edilen kişilere yönelik İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonlarda E.S., Ö.Ö., A.Ö., M.S. ve Ö.S. gözaltına alınırken, evlerinde yapılan aramalarda ise 4 ruhsatsız av tüfeği, beş cep telefonu ve SIM kart, ikişer hafıza kartı ve mini kaset, birer tablet bilgisayar ve harici bellek ile 25 CD'ye el konuldu.
Muş’ta terör operasyonu: 31 gözaltı
Muş İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonda, PKK/KCK terör örgütü adına faaliyet gösteren 31 kişi gözaltına alındı.
Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, 15 Mart 2017 tarihinde PKK/KCK terör örgütü adına faaliyet gösteren grupların faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik jandarma ekiplerince operasyon yapıldığı belirtildi. Açıklamada, “Yapılan çalışmalarda Varto ilçesi Kaynarca köyünde 13, Kolan köyünde 3 ve Malazgirt ilçesi Çiçekveren köyünde ise 15 olmak üzere toplam 31 adreste eş zamanlı arama faaliyeti yapılmıştır. Arama sonucunda 2 adet Kaleşnikov tüfeği, 6 adet Kaleşnikov şarjörü, 37 adet Kaleşnikov mühimmatı, 1 adet hücum yeleği, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 1 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilmiştir. Tespit edilen 31 şüpheli şahsın adli işlemleri devam etmektedir. Halkımızın huzur ve güvenliği için suç ve suçlularla mücadele kapsamında ilimiz genelinde terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” denildi.
İstanbul'da terör operasyonu: 33 gözaltı

İstanbul'da terör örgütü PKK'ya yönelik eş zamanlı operasyonda, 33 şüpheli yakalandı.
Alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK'nın İstanbul'da sansasyonel eylem hazırlığı içerisinde olduğu istihbaratı üzerine çalışma başlattı.
Söz konusu çalışma kapsamında, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece ve Beyoğlu ilçelerinde 50 adrese düzenlenen operasyonda, 33 şüpheli gözaltına alındı.
Adreslerde yapılan aramalarda, çok sayıda silah, mermi, dijital malzeme ve örgütsel doküman ele
geçirildi.
Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Niğde'de FETÖ ve PKK operasyonu: 12 gözatı
Niğde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından bu sabah terör örgütleri FETÖ/PDY ve PKK'ya yönelik operasyonlarda 12 kişi gözaltına alındı.
Niğde Merkezli, Diyarbakır, Aksaray, Antalya ve Nevşehir illerinde eş zamanlı İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yürütülen operasyonlarda terör örgütü FETÖ/PDY şifreli haberleşme programı ByLock kullanan üyelerinden, İhraç ve emekli emniyet mensupları, diş hekimi, hemşire, serbest meslek gruplarından C.A, N.D, S.Ö, B.Ç, D.Y, A.T, B.B, F.T, H.O, M.S. olmak üzere 10 kişi, PKK terör örgütü gençlik yapılanmasından N.G ve M.Ş adlı 2 kişi gözaltına alındı.
Van'da görevinden alınan başkan ve 12 kişi gözaltına alındı
Van'ın Saray İlçesi'nde düzenlenen operasyonda aralarında görevinden alınan DBP'li İlçe Belediye Başkanı Abdulkadir Çalışkan'ın da bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.
İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, ilçede terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik bazı adreslere sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, terör soruşturması kapsamında görevinden alınan Saray Belediye Başkanı Abdulkadir Çalışkan'ın da aralarında olduğu 13 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirilirken, şüphelilerin ifade işlemleri sürüyor.
Adıyaman'da PKK operasyonu: 10 gözaltı
Adıyaman'da, sosyal medya üzerinden terör örgütü PKK propagandası yaptığı belirlenen 10 kişi gözaltına alındı.
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü lehine sosyal medya hesaplarından propaganda yaptığı tespit edilen 10 şüphelinin yakalanması için savcılık kararıyla bu sabah operasyon başlattı. Kent merkezi ile ilçelerde çeşitli adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 10 kişi yakalandı. Gözaltına alınan 10 şüpheli, sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Adana'da terör örgütü PKK'ya çıkartma: iki günde 74 gözaltı
Adana polisinin iki gündür üst üste yaptığı terör operasyonlarında aralarında 8 kadınında bulunduğu 36 kişiyi gözaltına alırken, iki günde toplam gözaltı sayısı 74 oldu.
Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM), Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi (KOM), Narkotim (NTP) ve İlçe asayiş ekiplerince, terör örgütü PKK’ya çok sayıda polisle daha önceden belirlenen adreslere eş zaman operasyon düzenlendi. Operasyonda Özel Hareket ve polis helikopteri havadan destek verdi.
‘36 kişiye gözaltı’
Baskın düzenlenen yerlerde, mahalleye önce zırhlı araçlar ve ellerinde uzun namlulu silahlarıyla öze hareket ekipleri girip geniş güvenlik önlemi alırken, ardından da koçbaşlarıyla kapıları kırılarak söz konusu evlere girildi. Evleri didik didik arayan polis, çok sayıda örgütsel döküman ele geçirdi. Düzenlenen operasyonda aralarında 8 kadınında bulunduğu 36 kişi gözaltına alındı. Gözaltıa alınan zanlılar sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Adli Tıp Birimine getirildi. Şüpheliler buradaki işlemlerinin ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.
‘Polis nefes aldırmıyor’
Adana polisi bölücü terör örgütü PKK’ya adeta çıkartma yaptı. Düzenlenen operasyonlar terör örgütü yandaşlarını bir bir yakalayan TEM ekipleri, iki günde yaptığı operasyonlarla teröristlere nefes aldırmadı. İki günde toplam 74 kişiyi gözaltına alındı.

Şırnak'ta PKK/KCK operasyonu: 40 gözaltı
Şırnak'ta terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda, aralarında 8 mahalle muhtarının da olduğu 40 kişi gözaltına alındı.
Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, kent merkezinde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Operasyonda, terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık yaptıkları gerekçesiyle aralarında 8 mahalle muhtarının da olduğu 40 şüpheli gözaltına alındı.
Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Haberin Devamı