Gazete Vatan Logo

150 yıl hapis!

BDP milletvekilleri Leyla Zana, Nursel Aydoğan ve Aysel Tuğluk'un hapsi istendi

‘Blok’ milletvekilleri Nursel Aydoğan, Leyla Zana ve Aysel Tuğluk hakkında, terörist cenazesine katıldıkları, seçim öncesi PKK propagandası yaptıkları iddiasıyla dava açıldı. Savcı toplam 150 yıl hapis istedi

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ve BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan hakkında hazırlanan üç ayrı iddianame, Diyarbakır Özel Yetkili 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 3 vekil için toplam 150 yıl hapis isteniyor. Sanıkların yargılanmalarına önümüzdeki günlerde 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

111 yıl

Bu yıl TBMM üyeliğine seçilen Blok milletvekilleri toplam 111 yıl hapis yattı.

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana 45 yıl

İddianamede, Zana’nın 5 ayrı suça karıştığı savunuldu: Terörist cenazesine katıldı. Seçim çalışmaları yürüttüğü Bismil ve Hazro ilçelerine bağlı köylerde yaptığı konuşmalarda “Terör örgütü propagandası” yaptı. Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirilen mitingdeki konuşmasında suç unsurları vardı.

İddianamede, Zana hakkında 4 kez “terör örgütünün propagandasını yapmak”, 2 kez “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu”na muhalefet etmek ve 2 kez de “Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçlarından toplam 45 yıla kadar hapis cezası istendi.



Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk 33 yıl

Tuğluk’la ilgili iddialar ise şöyle: Hatay’ın Hassa ilçesinde 6 Nisan 2011 günü çıkan çatışmada ölü ele geçirilen örgüt üyesi için Ergani’de cenaze törenine katıldı. 5 Mayıs 2011 günü düzenlediği toplantı ile 8 Mart 2011’de İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirilen Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde yaptığı konuşma ve 11 Eylül 2011’de bazı basın organlarında yer alan açıklamalarında suç unsuru tespit edildi. PKK üyesi 4 kişi için Diyarbakır’da cenaze törenine katıldı.

Tuğluk için 4 kez “Terör örgütünün propagandasını yapmak”, bir kez Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek ve bir kez de “Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçlarından 33 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan 72 yıl

Aydoğan’ın katıldığı 4 ayrı etkinlikte suç işlediği iddia edildi: Uludere’deki ölü ele geçen 12 terörist için Diyarbakır’da düzenlenen yürüyüşe katıldı. Pülümür’de ölü ele geçirilen 4 PKK’lının cenaze törenine katıldı. 1982’de cezaevinde kendisini yakan 4 örgüt üyesi ile Uludere’de 12 teröristin ölü ele geçirildiği operasyonları protesto yürüyüşüne katıldı. Kahramanmaraş’ta ölen örgüt üyesi için düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Sanık Aydoğan’ın, 4 kez “Terör örgütünün propagandasını yapmak”, 4 kez “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu”na muhalefet etmek ve 4 kez de “Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçlarından toplam 72 yıla kadar hapsi talep edildi.

Haberin Devamı