Gazete Vatan Logo

150 şubeli banka yapacağız

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Alternatif Bank’ı (ABank) 5 yılda 150 şubeye sahip, orta ölçekli bir banka haline getirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Şube ağımızı, Türk ekonomisinin ağırlığını teşkil eden bölgelerde genişletiyoruz. Kredi portföyümüzün önemli bölümünü KOBİ’ler oluşturuyor ve pazardaki gücümüz artıyor” dedi.

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Alternatif Bank’ı (ABank) önümüzdeki 5 yıl içinde 150 şubeye sahip, orta ölçekli bir banka haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Özilhan, ABank’ın Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ile ortaklaşa geliştirdiği “Benim KOBİM Geleceğin Yıldızı” projesinin Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) düzenlenen eğitim sonrasında başarılı olanlara sertifikalarının dağıtımı töreninde yaptığı konuşmada, kuruldukları günden bu yana Anadolu’ya ve insanına yürekten inanarak, yarım asrı geçen bir süredir taşıdıkları ismi yüceltmek için çalıştıklarını söyledi.

Anadolu Grubu’nun 21. yüzyıldaki hedeflerini koyarken finans sektöründe de büyüme kararı aldıklarını anlatan Özilhan, şöyle devam etti: “ABank’ı önümüzdeki 5 yıl içinde 150 şubeye sahip, orta ölçekli bir banka haline getirmeyi hedefliyoruz. Şube ağımızı, Türk ekonomisinin ağırlığını teşkil eden bölgelerde genişletmeye devam ediyoruz. Kredi portföyümüzün önemli bir bölümünü KOBİ’ler oluşturuyor ve pazardaki gücümüz her geçen gün artıyor. Anadolu, faaliyet alanımızın merkezinde yer alırken, ABank’ın merkezinde ise Anadolu’daki KOBİ’ler bulunuyor.”

Ekonominin lokomotifi

“Türk ekonomisinin lokomotifi” diye nitelendirdiği KOBİ’lerin istihdam ve üretimin omurgası olduğuna inandıklarını dile getiren Özilhan, planlarını anlattı:

“KOBi’lere hizmet vermeye ve destek olmaya 10 yıl önce başladık. KOBİ’leri sadece müşteri değil iş ortağımız olarak görüyoruz. Bu nedenle KOBİ’lere katma değer yaratacak projeleri hayata geçirmeyi hedefledik. Bu kapsamda da geçen yıl ’Benim KOBİM Geleceğin Yıldızı Projesi’ni başlattık. Bu projeyi kurumsal sosyal sorumluluğumuzun yanı sıra insanımıza vefa borcumuz olarak görüyoruz. Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’yle birlikte gerçekleştirdiğimiz bu programın birçok ilimizde heyecan yarattığını görüyoruz. 16 gün boyunca verilen 80 saatlik eğitimi alan işletme sahipleriyle çalışanlarından çok olumlu tepkiler alıyoruz. Programın kendi şehirlerinde de yapılmasını arzu eden birçok ilden davetler geliyor. Bu gelişmeleri, doğru yolda olduğumuzu gösteren ve bizleri çok memnun eden işaretler olarak algılıyoruz. ABank’ın bu programı sürdüreceğini ve yakın dönemde yine KOBİ’lere yönelik farklı çalışmalar başlatacağını bilmenizi isterim.”

3.5 milyon KOBİ önemli bir potansiyel

ABank Genel Müdürü Hamit Aydoğan ise Türkiye’de yaklaşık 3.5 milyon civarında KOBİ olduğuna işaret ederek, bu rakamı “çok önemli bir potansiyel” olarak yorumladı.

Bu potansiyele katkı sağlayabilmek adına çalışmalarına devam ettiklerini anlatan Aydoğan, “Yapılan istatistiklere göre, dünyadaki KOBİ’lerin ortalama yüzde 80’i aile şirketi. Bu oran, ABD’de yüzde 70, Almanya’da yüzde 65, Türkiye’de ise yüzde 97 civarında. Bu açığı gördüğümüz için KOBİ’ler için neler yapabiliriz sorusuna yanıt aramaya başladık ve ’Benim KOBİM Geleceğin Yıldızı’ projesi gündeme geldi” dedi.

Haberin Devamı