Gazete Vatan Logo

150 bin dizel araç için uyarı

Volva 150 bin müşterisine uyarıda bulunacak ve gerekirse bu araçları onarıma çağıracak.

İsveçli motorlu taşıt üreticisi Volvo, araçların zamansız hızlanmasına yol açan dizel motorlardaki bir sorundan ötürü 150 bin müşterisine uyarıda bulunacak ve gerekirse bu araçları onarıma çağıracak.

Volvo sözcüsü Per-Aake Fröberg, Avrupa'da 30 civarındaki ülkede bulunan 150 bin müşteriye bir mektupla, dizel motorlardaki teknik bir arızayı araştırmakta olduklarını bildireceklerini belirtti.

Soruşturma sonunda gerekirse bu araçları onarıma çağıracak Volvo, şimdilik müşterilerini sorundan haberdar etmekle yetiniyor ve ne olursa olsun araçlarının yağ seviyesini ölçmelerini istiyor.

Volvo yetkilileri, sorunun yağın yanma odasına girebilmesi ve ilave yakıt gibi davranmasından kaynaklandığını, bunun da motorun çalışma ritmini muhafaza etmesi ya da artırmasına yol açtığını kaydettiler.

Gazdan ayak çekildiğinde aracın hızının düşmemesi hatta bazı durumlarda hızının artmasına bile yol açan bu arıza geçen yıl sonunda çok sayıda müşterinin şikayeti üzerine ortaya çıktı. Sorunun Volvo'nun 5 silindirli dizel motorlu araçlarında olduğu belirtildi.

Haberin Devamı