Gazete Vatan Logo
Magazin 15 yıldır 2 iş YAPTIM

15 yıldır 2 iş YAPTIM

15 yıldır 2 iş YAPTIM

11. sezonuyla izleyicilerle buluşan sevilen dizi ‘Arka Sokaklar’ın Başkomiser Hüsnü Çoban’ı Özgür Ozan, “15 yıldır 2 tane iş yaptım. Başarılı işler beni çekiyor” diyor.

Sizi hep oyunculuğunuz ile tanıdık. Günlük hayatınızda nasıl birisiniz?

Ben dışarıda da çok farklı biri değilim aslında. Ekranda oynadığım rol kişiliklerinden parçalar taşıyorum elbette. Örneğin aileme bağlıyım ve çocukları çok seviyorum. Hayatın neşeli ve eğlenceli tarafında olmayı tercih ediyorum. Sabırlı ve her türlü olumsuzluklara karşı olaylara iyi niyetli bakmaya çalışıyorum.

Oyuncu olmaya nasıl karar verdiniz?

Bir arkadaşımın ısrarı üzerine gazetedeki bir ilana başvurarak karar verdim. O dönemde internet yoktu. Bir çocuk tiyatrosu oyuncu arıyordu ve iki kişi alacaklardı. Biz de iki kişiydik zaten :) Amatör tiyatrolardan sonra Ankara Sanat Tiyatrosu’nda oyunculuğuma devam ettim. Daha sonra da Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde eğitimimi aldım.

Oyuncu olmasaydınız hangi mesleği tercih ederdiniz?

Ya basketbolcu ya da arkeolog olmayı isterdim. Tarihe ve eski kültürlere karşı meraklarım var.

Haberin Devamı

Fantastik bir karakteri canlandırmak isterim

Arka Sokaklar 11. sezonu ile ekranda... Neler söylemek istersiniz?

Açıkçası Türker İnanoğlu dışında hiç kimse bu kadar uzun süreceğini öngörememiştir sanırım. Çünkü ilk görüşmeye gittiğimizde bize 500 bölüm çekeceğini söylemişti. Bu sezonda da heyecan kaldığı yerden devam edecek. Güleceğiz, ağlayacağız... Sevdiklerimizi kaybetme korkusu duyacağız.

Geçen sezon Hüsnü Çoban’ın vurulması büyük bir ilgi yarattı. Bekliyor muydunuz böyle bir şeyi? Bu konuyla ilgili ilginç bir anınız var mı?

Hüsnü Çoban’a bu kadar sahip çıkacaklarını açıkçası hiç tahmin etmiyordum. Seyircilerimiz için on yıldır yaşıyormuş, etten kemikten, hatta öldü diye cenazeler düzenleyecek kadar fenomen bir karaktermiş. O dönemde sokağa bile çıkamıyordum. Çünkü beni gerçekten öldü sandıkları için tuhaf tuhaf bakıyorlardı :) Arka Sokaklar için de yeni bir milat oldu tabii Hüsnü Çoban’ın vurulması. “Artık bitti, insanlar sıkıldı, hala mı devam ediyor, ne zaman bitiriyor?” diyenlere bir cevap oldu.

Haberin Devamı

Yer aldığınız yapımlar uzun soluklu oluyor genelde...

Çocuklar Duymasın dört yıl sürdü, Arka Sokaklar 11. sezonunda, toplam 15 yıldır 2 tane iş yapmışım. Başarılı işler beni çekiyor... Öyle bir uğurum var sanırım, nazar değmesin inşallah.

Canlandırmak istediğiniz bir karakter var mı?

Fantastik bir karakteri canlandırmak ve bir baba oğul hikayesinde oynamak isterdim. Samimi bulduğum, kendimi iyi hissedeceğim her türlü rolde oynamayı isterim.

En güçlü ve en zayıf yönleriniz neler?

En zayıf yönüm çabuk sinirlenirim, en güçlü yönüm ise sinirimi hemen kontrol ederim. Çabuk geçer yani saman alevi gibi.