Gazete Vatan Logo

15 yaşındaki kıza cinsel istismara 37.5 yıl hapis talebi

15 yaşındaki kıza cinsel istismara 37.5 yıl hapis talebi

ZONGULDAK'ta, yemek yeme bahanesiyle evine çağırdığı komşusunun kızı 15 yaşındaki G.D.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu bulunan 42 yaşındaki A.K. için savcı mütalaasında 37.5 yıl hapis cezası istedi.

Geçen 17 Ağustos'ta Ereğli İlçesi'nde meydana gelen olayda, demir çelik fabrikasında işçi olan A.K., iddiaya göre, ailecek görüştükleri komşusunun kızı G.D.'yi yemek yeme bahanesiyle evine çağırdı. Kapıyı kilitleyen A.K., lise öğrencisi kızı öpüp dans etmeye zorladı. G.D., mesaj atarak yanına çağırdığı ablasının gelmesiyle evden ayrıldı. 2 gün sonra İngilizce kursunda ağlayınca öğretmeninin ısrarı üzerine durumu anlatan G.D., daha sonra ailesiyle karakola giderek şikayetçi oldu.

PSİKOLOG EŞLİĞİNDE İFADE VERDİ

Tutuklanan A.K., 'cinsel istismar' ve 'kişi hürriyetini yoksun kılma' suçlarından 37.5 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı davada hakim karşısına çıktı. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada mağdur G.D., babası A.D. ve avukatlar da hazır bulundu. Psikolog eşliğinde mahkemede ifade veren G.D., A.K.'nin evde eşi ve çocuğunun da olduğunu söyleyerek kendisini çağırdığını söyleyerek şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Ben eve gidince arkamdan kapıyı kilitledi. Eşi ve çocuklarını sordum. Bana, 'boşver onları' dedi. Sonra içeride televizyon açtı. Karşılıklı oturduk. Benim yanıma geldi ve elimi tuttu. Ben direndim ama kurtulamadım. 'Yapma, istemiyorum abi' diyordum. Beni evden göndermiyordu. Bana 'Zamanla birbirimize alışırız' dedi. Ablama 'ara' diye gizlice mesaj attım. Ablam 15 dakika sonra geldi ve evden ayrıldık. Ben bu olayı kimseye anlatamadım. Sanık beni tehdit etti."

Suçlamaları kabul etmeyen sanık A.K. ise kızın eşi ve çocuklarının evde olmadığını bilerek geldiğini ileri sürdü. A.K., "Evde mutfakta otururken G.D., cep telefonundan sosyal medayada erkeklerin gönderdiği arkadaşlık isteklerini gösterdi. Bana üniversite hayatını sordu. Ben bunları düşünmemesini, LYS'ye odaklanıp ders çalışması gerektiğini söyledim. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi. Savcı, mütalaasında suçu işlediği kanaatiyle sanık için 37.5 yıl hapis talep etti. Mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı