Gazete Vatan Logo

15 Temmuz’un simge ismine suçlama var

Darbe girişimi sırasında bir kamyonun direksiyonunda Taksim’e çıktığına dair çekilen fotoğraflarla simge olan Şerife Boz’u istismarcılıkla suçlayan bazı şehit yakınları dava açmaya hazırlanıyor. Fotoğrafı çeken muhabir de Boz’a tepkili

15 Temmuz’un simge  ismine suçlama var

15 Temmuz darbe girişimi sırasında mahallesindeki kadınları toplayarak hafriyat kamyonuyla Taksim Meydanı’na çıktığına dair görüntünün yayınlanmasıyla direnişin simge isimlerinden biri haline gelen Şerife Boz’un milletvekili adayı olması üzerine şaşırtıcı bir tartışma çıktı. Adaylığını sosyal medya hesabından “İstanbul 2.bölge aday adaylığı için başvurdum. Bu yolda Allah utandırmasın” diye duyuran Boz’un, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’na sunduğu başvuru formundaki görev kısmına ’15 Temmuz kahramanı’ yazdığı belirtildi.

Şehit oğlu: Düzmece

15 Temmuz’da hayatını kaybeden Mustafa Cambaz’ın oğlu Alparslan Cambaz, Boz’a tepki gösterdi. Şerife Boz’un 15 Temmuz şehit ailelerinin durumunu istismar ettiğini iddia eden Cambaz, şunları söyledi: Evleri Taksim’e metroyla 10 dakikayken ve metro o gün bedavayken 16 Temmuz gecesi kutlama alanına sürücülüğü olmadığı için kendi süremediği kamyonla gidip alana vardıklarındaysa sürücü koltuğuna oturarak gazetecilere poz veren ve onlarla birlikte düzmece bir haber üreterek milleti aldatıp her yerden yüklü miktarda para yardımı alan, kamyonlarını da İBB’ye kamyon yükü paraya satan, konferans için gittiği yerlerde özel olarak gezdirilmesi gerektiğini ‘Özel aracım nerede!’ diye terör estirerek duyuran ve rezilliklere, istismara, dolandırıcılığa doymak bilmeyen bu sahtekar kadına şehit aileleri olarak dava açmaya hazırlanıyoruz.

Haberin Devamı

Muhabir: 16 Temmuz’du

Bir açıklama da Şerife Boz’un ‘ünlü’ olmasına neden olan foto muhabirden geldi. O dönem Anadolu Ajansı muhabiri olduğunu dile getiren Saliha Sultan, fotoğrafın 16 Temmuz gecesi çekildiğini belirterek, “Taksim meydanında kasası gençlerle dolu kamyonu ve önde oturan iki kadını gördüm ve cep telefonumla çekip buradan paylaştım. Olaydan sonra zaman zaman internette Şerife Boz’la ilgili haberlere rastladım. Katıldığı etkinlikler olduğunu gördüm vs. Ben bu fotoğrafı ikinci gece çektim, bu hanım niçin ilk gece gibi anlatıyor diye düşündüm. Ama bunu yakın birkaç dostum dışında kimseye söylemedim. 15 Temmuz gibi halkımızın kahramanlık destanı yazdığı bir geceye ‘eğer biri suistimal ediyorsa’ gölge düşmesin, binlerce samimi insana laf gelmesin düşüncesi ile sustum” dedi.

Haberin Devamı

Boz: Beni kıskanıyorlar
Şerife Boz ise hakkında ortaya atılan iddialara şöyle yanıt verdi: Görüntülerle ve fotoğraflarla 15 Temmuz gecesi yaptıklarım kanıtlıdır. Ben evimden pazara bile çıkmayan bir kadınım. Nasıl para için bu işleri yapmış olayım. Herkes haddini bilsin. 53 yaşındayım. Erdoğan sevgim için, vatan sevgim için, özgür bir Türkiye için o gün meydanlara çıktım. Başka bir amacım yoktu. Bana saldıran şehit aileleri, yaptıklarımı ve yaptıklarımla sembol olmamı kıskanıyorlar. O yüzden saldırıyorlar. Daha önce de gittiğim yerlerde bana tepki gösterdiler. Bana ithamlarda bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağım.
Boz Twitter’daki paylaşımında da şunları yazdı: 15 Temmuz gecesi ben de köprüdeydim. Takdiri ilahi. Ben de ölebilir yaralanabilirdim. Şehit ya da gazi olmak bana nasip olmadı. 15 Temmuz’la ilgili tören ve konferanslar için para aldığım iddiaları doğru değil. İBB tarafından müzeye konulmak için alınan kamyonu bedeline sattım. Hiç kimseden bir kuruş para almadım. Para verdim diyen varsa çıksın, söylesin.

Haberin Devamı