Gazete Vatan Logo

15 Temmuz sonrası toplantılar sürmüş!

Erzurum’da FETÖ’nün mahrem yapılanmasında yer alan asker ve onlara imamlık yapanlara yönelik geçen yıl operasyon düzenlendi.

15 Temmuz sonrası toplantılar sürmüş!

Örgütün hava astsubay yapılanmasında olan askerlerin ve imamların itirafçı olması ile deşifre olan uzman çavuş A.T., 8 Kasım 2017’da gözaltına alındı. İtirafçı olan A.T., tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. 26 sanık hakkında Erzurum 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Hazırlanan iddianamede A.T.’nin ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi ve etkin pişmanlık kapsamında verilecek cezada indirim yapılması talep edildi. İtirafçılar, A.T.’nin 2012-2017 yıllarında ‘hava uzman çavuşlar’ grubunda yer aldığını, toplantılara katılıp himmet verdiğini söyledi.

1 yıl devam etmiş

A.T., öğretmen olan Mümtaz kod isimli Y.K.’nın evinde toplantılar yaptıklarını anlattı. A.T. “Darbe girişiminden haberim yoktu. Senelik iznimi geçiriyordum, olayı televizyondan öğrendim, birlikten çağırdılar, görev yerime geçtim. Darbe girişiminden sonra askeri lojmanlara taşındım. Kendim, sorumlu imam Mümtaz kod isimli şahsın evine gittim. Kendisine ‘hain darbe girişimini siz mi yaptınız?’ diye sordum. Bana ‘Karışık işler var biz yapmadık, bundan sonra benim evimde 3 ayda bir toplantı yapacağız’ dedi.

Haberin Devamı