Gazete Vatan Logo
Magazin 15 Temmuz gururu

15 Temmuz gururu

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümünde ünlü isimler Şehitler Köprüsü’ndeki anma törenine akın etti.

15 Temmuz gururu

15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminin yıl dönümü ülke genelinde törenlerle anıldı. Ünlü isimler sosyal medya hesaplarından paylaştıkları mesajlarla darbe girişimine yönelik tepkilerini dile getirdi, şehitleri andı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yapılan görkemli törene sanat dünyasının ünlü simaları akın etti. Ellerinde bayraklarla alanı dolduran vatandaşların yanında yer alan sanatçılar, destansı direnişten duydukları gururu paylaştı.

İnsanın tüyleri diken diken oluyor

Orhan Gencebay, “Hem kutlama, hem anma töreni, hem de anıt çok güzel olmuş. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Yenikapı’ya da gelmiştim. Şu an buradaki atmosfer çok farklı. İnsanın tüyleri diken diken oluyor. Bu kalabalığı görünce söylenecek çok söz var ama Allah milletimizden razı olsun” dedi.

Dünyada böyle millet yok

Hande Yener, “Tabii ki çok korkunç bir gündü. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bugün de tekrar onları yaşatmak için buradayız. Bir tarafımız buruk, bir tarafımız da tüm dünyaya karşı nasıl ayakta durduğumuzu gösteriyor. O yüzden birlik zamanı, ben de buraya koşa koşa geldim. Dünyada böyle bir millet yok. Vatanı söz konusu olunca böyle kenetlenen bir millet görmemiştir kimse” diye konuştu.

Haberin Devamı

Şehitlere layık olmaya çalışalım
Oyuncu Murat Yıldırım, anma törenine eşi İmane Elbani ile katıldı. Yıldırım,”Bugün daha çok hatırlama günü, daha çok birlikte olma günü çünkü 15 Temmuz gerçekten herhalde Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli dönüm noktası diye düşünüyorum. Allah şehitlerimize rahmet, kalanlarına sabırlar versin. Canlarını bizler için feda ettiler. Biz de buna layık olmaya çalışalım” dedi.

Gurur duyuyorum
Necati Şaşmaz, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimizle de gurur duyuyorum. Bu milletin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Haberin Devamı

Çok güçlü bir ülkeyiz
Gülben Ergen, “Biz çok güçlü bir ülkeyiz, hepimiz birleştiğimiz zaman neler yapabileceğimizi dünyaya gösterdik. Bundan sonra da öyle duracağız ve her zaman teröre ‘hayır’ diyeceğiz” diye konuştu.