Gazete Vatan Logo

15 Temmuz'da bu mesajı atmış: Kanka olaydayız, 2 polisi...

15 Temmuz’da darbecilerle hareket eden iki erin mesajlarına ulaşıldı. Sanık erler Koray Özdemir ve Barış Caner yakınlarına ‘polisle çatıştıklarını’ haber vermiş. Özdemir’in “İki polisi vurdum”, Caner’in ise bir arkadaşına “Kanka olaydayız” diye yazdığı tespit edildi.

15 Temmuz'da bu mesajı atmış: Kanka olaydayız, 2 polisi...

FETÖ’nün darbe girişiminde 4. Kolordu ve 28. Mekanize Piyade Tugayı Komutanlığı’ndaki eylemlere ilişkin davanın bazı sanıklarına ait dijital verilerin incelenmesi tamamlandı. Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen bilirkişi raporunda, zırhlı araçlarla Ankara Emniyet Müdürlüğü’nü işgal etmek isteyen darbeciler arasında yer alan erler Koray Özdemir ve Barış Caner’in yazışmaları tespit edildi. Sanık erler, kendilerine karşı koyan polislere ateş ettiklerini mesajla yakınlarına haber vermiş.

‘HABERLERİ AÇ’

Sanık er Koray Özdemir, telefon rehberinde “Saliş” ve “Diloş” olarak kayıtlı kişilere çatıştığı polislerden ikisini vurduğunu söylemiş. Emniyet binasını bastıklarını, çatışma çıktığını ifade eden Özdemir’in tespit edilen yazışmaları şöyle: “Polis ile çatışıyoruz. İki tane vurdum. Evet iki vurdum, haberleri aç kan götürüyor. He karakolu bastık. Hakkını helal et ölmek var, polisle çatışıyoruz. Ankara Emniyet binası.” Yakınlarına benzer içerikte mesaj gönderen sanık er Barış Caner de annesine saat 00.14’de “Burada silahlar patlıyor, şarjım az, aklın kalmasın bana” diye mesaj atmış. Saat 01.11’de “Polislere ateş atıyoruz iki kişiyi yaraladım” mesajını yazan Caner, 22 dakika sonra bir arkadaşına “Kanka olaydayız” demiş.

Haberin Devamı

ÖZDEMİR FİRAR ETTİ

4. Kolordu Komutanlığı ve 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’ndaki eylemlere ilişkin davanın sanıklarından Koray Özdemir ve Barış Caner, 22 Haziran 2017’de tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Söz konusu mesajların tespit edilmesiyle hakkında 9 Mart’ta tutuklama kararı verilen Özdemir’in firar ettiği belirlenirken, Caner ise 11 Nisan’da yakalanarak tutuklandı. (Yeni Şafak)