Gazete Vatan Logo

15 il için sel uyarısı

Meteoroloji, kuvvetli yağışların devam edeceğini belirterek, başta İstanbul olmak üzere 15 ile sel ve su baskını uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkenin büyük bir bölümünde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde devam edecek yağışların; öğle saatlerinde İstanbul Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Manisa, Uşak, Kütahya, Zonguldak, Bolu, Düzce, Eskişehir ile Ankara'nın kuzey ve batı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı, kuzey ve iç kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, zamanla güney ve doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli esecek. Kuvvetli yağış beklenen illerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, heyelan, yıldırım, dolu v.b.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekiyor. Bölgelere göre hava durumu ise şöyle tahmin ediliyor;

MARMARA: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde İstanbul Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir, Bursa ve Bilecik çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Manisa, Kütahya ve Uşak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Eskişehir ile Ankara'nın kuzey ve batı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Zonguldak, Bartın, Karabük, Bolu ve Düzce çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısı (Malatya, Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu

Haberin Devamı