Gazete Vatan Logo

15 dakika kuralı yine ağlattı

ÖSYM’nin “15 dakika” kuralı kapsamında, geç kalan adaylar KPSS’ye giremedi. Geç kalanların bazıları ellerindeki giriş belgesini yırtarken, bazıları gözyaşı döktü

15 dakika kuralı yine ağlattı

Üniversiteye giriş sınavında olduğu gibi, Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) da 15 dakika kuralı uygulandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) uygulanan, adayların sınavın başlama saatinden 15 dakika önce binalara alınması kuralı kapsamında, geç kalanlar KPSS’ye giremedi. Kamudaki A grubu kadrolar ile öğretmenlik için yapılan KPSS’nin ilk oturumu dün saat 10.00’da başladı. İlk oturumda adaylar genel kültür-genel yetenek sorularını yanıtladı. İkinci oturum ise öğleden sonra 14.30’da yapıldı. Bu oturuma öğretmen adayları katıldı.

Adaylar, sınav binalarına, yapılan aramaların ardından alındı. ÖSYM’nin “sınavın başlama saatinden 15 dakika önce binalara alınma işleminin tamamlanacağına” ilişkin kuralı kapsamında, saat 09.45’te kapılar kapatıldı. Bu saatten sonra gelen adaylar ise sınava giremedi.

Belgeyi yırttı

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde sınava girecek adaylardan üçü, saat 09.45’ten sonra binaya gelmeleri nedeniyle sınava alınmadı. Geç kalan bir aday, sınava alınmamasına tepki göstererek giriş belgesini yırtıp fakülte binasından ayrıldı. Sınav yapılan yerlerden biri de Beyazıt’ta bulunan İstanbul Üniversitesi’ydi. Adaylar içeride ter dökerken aileleri de kapıda bekledi. Sınav sonrası dışarı çıkan bazı adaylar soruların zor olduğunu, bazıları da kolay olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Binalara isim yazılmamış

Kayseri’de KPSS’ye girmek isteyen adaylar, trafik yoğunluğuna neden oldu. Sınava geç kalan Esra Ertük, salona alınmayınca uzun süre kapı önünde gözyaşı döktü.

Dışarıda bekleyen aday yakınlarından Osman Ersoy, gazetecilere, kızını sabah erken saatlerde sınav merkezine getirdiğini ancak yerleşke içinde sınava girecekleri fakülteyi aramak için zaman kaybettiklerini söyledi. Fakülte binalarında isim yazmadığını anlatan Ersoy, “Bütün binaları geziyoruz, soruyoruz neredeyse kapılar kapanacak, çocuğumuz içeri alınmayacak. Her gelen fakülte arıyor. Bu yüzden sınava geç kalanlar var. Üniversitenin bölümleri, fakülteleri binalara yazılmamış ya da görülecek bir yerde yazmıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sınavın olduğu bahçede çocuğunu bekleyen Osman Gökbulut da Erciyes Üniversitesi bünyesine geçen eski Melikşah Üniversitesinin sınav kağıtlarında yeterince belirtilmediğini, bu nedenle çoğu kişinin Erciyes Üniversitesi ana yerleşkesine gittiğini belirtti.

KPSS, 27 ve 28 Mayıs günleri üç oturumla yapılacak alan sınavlarıyla devam edecek.

Mimar Sinan sorusu

2017 KPSS’de adaylara Mimar Sinan’ın ustalık eseri hakkında bir soru soruldu. Adaylara Mimar Sinan’ın “Ustalık eserim” olarak nitelendirdiği caminin hangisi olduğu merak eden adaylar sınav çıkışı aklında kalan bu sorunun cevabını bulmaya başladı. İnternet sitelerinde sorunun cevabının Edirne’de bulunan Selimiye Camii olduğu belirtildi. Sınavda ayrıca Genel Kültür Bölümü’nde 15 Temmuz darbe girişimine direnişiyle ön plana çıkan Ankara’nın Kahraman Kazan ilçesi de soruldu.

Sınav yolunda zincirleme kaza

Yozgat’ta, KPSS’ye girecek adayların bulunduğu 4 otomobilin karıştığı zincirleme trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Yaralanan sürücülerden Kadir Özer, Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Sınava girecek adaylar ise polis aracıyla sınav merkezlerine götürüldü.

Haberin Devamı