Gazete Vatan Logo

15 bin liraya aldım kalp hastası çıktı

10 aylık ve sağlıklı denilerek kendisine satılan köpeğin 4 yaşında, kalp hastası ve ayaklarında diz kayması olduğunu söyleyen genç kız, suç duyurusunda bulundu

15 bin liraya aldım kalp hastası çıktı

Antalya’da uluslararası ilişkiler uzmanı Duha Sena Oskay, geçen mayıs ayında sosyal paylaşım sitesi Instagram’da gördüğü satılık Pomeryan cinsi köpek ilanını yayımlayan kişiyle iletişime geçti. Oskay, İstanbul’da oturan bu kişiden ilanda gördüğü ve 10 aylık, tüm aşıları tamamlanmış ve sağlıklı olduğu belirtilen köpeği 15 bin TL karşılığında satın aldı. Satın aldıktan sonra köpeğinin çok önemli sağlık sorunlarını tespit eden ve yaşının da belirtildiğinden daha büyük olduğunu ortaya çıkartan Oskay, avukatı aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Oldukça küçük bir tür olan köpeğine ‘Richie’ adını veren Duha Sena Oskay, “Köpeğimde birkaç gün sonra iştahsızlık, halsizlik gibi rahatsızlıklar fark etmeye başladım. Dişleri çürük durumdaydı, veterinere gittik. Veteriner satıcının verdiği sağlık karnesinin sahte olduğunu söyledi. Çünkü sağlık karnesinde 10 aylık olduğu belirtilen köpeğim 4 yaşında çıktı” dedi. Oskay “Arka iki bacağında diz kayması ve kalp yetmezliği teşhisi konuldu. Bir ömür ilaçlarla geçecek” diye konuştu.

Haberin Devamı