Gazete Vatan Logo

15 bin kadını teknoloji ve internetle tanıştırdı

Teknosa, Kadın için Teknoloji Projesi’yle 15 bin kadına ulaştı. 58 ilde gerçekleştirilen ücretsiz bilgisayar eğitimiyle kadınlara bilgisayar, internete giriş , e-posta ile sosyal medya gibi konularda eğitim verildi. Kadınlar en çok çocuklarını takip için eğitim aldı

15 bin kadını teknoloji ve internetle tanıştırdı

Teknosa, 2007 yılında başlattığı Kadın için Teknoloji Projesi kapsamında 15 bin kadına bilgisayar ve internet kullanmayı öğretti. Teknosa, ücretsiz bilgisayar kurslarıyla 58 ilde kadınlara bilgisayar eğitimi verdi. Eğitimlerde kadınlara bilgisayar kullanım alanları ve temel kavramları, internete giriş ve e-posta gönderimi, Microsoft Word, Excel ve Powerpoint programlarının genel uygulamaları ve sosyal medya kullanımı öğretiliyor. Kadınları daha fazla eğitim olanaklarından faydalandırmak için 2015 yılında Enocta işbirliğiyle e-eğitim platformu da oluşturuldu.

Kullanım ikiye katlandı

Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan, “Kadın için Teknoloji Projesi’nin başlatıldığı dönemde, kadınlarda bilgisayar kullanım oranı yüzde 23 seviyesindeydi. Bugün bu oran yüzde 46. 58 ilde 15 bin kadına teknoloji okur yazarlığı kazandırdık. 12 yaşındaki kız çocuğu da 60 yaşındaki kadın da eğitim almaya geliyorEğitimlerin ihtiyaçlar ve talepler doğrultusunda hem geliştirilmesi hem de yaygınlaştırarak sürdürülmesini hedefliyoruz” dedi. Sabancı Topluluğu’nun kadınların iş hayatına daha çok dahil olmaları, fırsat ve kaynaklardan eşit yararlanmaları amacıyla yapılan çalışmalarda öncü rol üstlendiğini kaydeden Gürcan, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Merkezin % 40’ı kadın

“Teknosa da kurulduğu 2000 yılından beri toplumsal gelişme, spor ve eğitime katkıda bulunmayı misyon edindi. Kadın konusunu her zaman çok daha önemsedi. Çünkü toplumsal gelişim için kadının eğitimli ve bilgili olması çok önemli. Grubumuzun da prensipleri doğrultusunda hem bu çalışmalara hem kadın istihdam oranını artırmaya odaklandık. Şirket merkezimizde kadın çalışan oranı yüzde 40. Mağazalarda bu oran yüzde 20’ler seviyesinde.”

Şu anda 280 mağaza ve 3 bin 500 çalışanla yola devam ettiklerini de belirten Gürcan, bu yıl 40 milyon TL yatırım yapacaklarını, 1.000 kişiye istihdam sağlayacaklarını dile getirdi.

En çok ‘mouse’ zorladı

HABİTAT Derneği ve yerel kurumların işbirliğiyle yürütülen projede eğitim alan kadınlar çocuklarıyla, torunlarıyla iletişimlerini artırmak, onların eğitimlerini izlemek; bazı kadınlar evde yaptığı ürünleri internet ve sosyal medyada tanıtmak, bazıları da internetten alışveriş yapmak için katıldığını anlattı.

Haberin Devamı

Kadınların en çok ‘mouse’ kullanımında zorlandıklarına dikkat çeken Mersin’dki eğitmen, bu eğitim kapsamında 75 yaşında bir kadına evine giderek eğitim verdiğini de dile getirdi.”

Euro 2016 golünü televizyon atacak!

Bülent Gürcan, Haziran’da başlayacak olan ve Türkiye’nin de mücadele edeceği Avrupa Kupası’nın satışlarda yüzde 10 artış yaratacağını vurguladı. Gürcan, şöyle konuştu: “UHD TVler ve tüketicilerin büyük ekranlı ürünlere kaymasıyla bu alanda yüzde 6 büyüme gerçekleşti. Euro 2016 sektör için önem arz ediyor çünkü sektöre hareket getirecek. Şu anda çok fazla hareket yok ama Mayıs’ta başlar. Yeni teknoloji televizyonlar da Mayıs’ta gelecek ve pazar canlanacak.”

Cep telefonu açık ara önde

BÜLENT Gürcan, tüketici teknolojisi ürünleri pazarı hakkında da bilgi verdi. Pazarın 2015 yılında 40 milyar TL’nin üzerinde bir büyüklüğe ulaştığını anlatan Gürcan, şöyle devam etti: 2015 yılında en hızlı büyüyen 4 sektör sırası ile telekom, klima, beyaz eşya ve küçük ev aletleri oldu. Büyümede lokomotif Telekom kategorisi oldu ve yüzde 25 seviyesinde büyüme gerçekleşti. Telekom kategorisinde gerçekleşen büyümenin en önemli aktörü akıllı telefonlar oldu. Yeni model lansmanları, marka sayılarının artması ve 4.5G ile bu kategori, büyümede başı çekmeye devam edecek. Büyük beyaz eşya ve klima ciroda yüzde 17’ye yakın büyürken, küçük ev aletleri yüzde 13.5 seviyesinde büyüme gösterdi. Küçük Ev Aletleri kategorisinde yüksek özellikli ürünlere kayış çift haneli büyümeyi tetikledi.”

Haberin Devamı