Gazete Vatan Logo

14 yaşındaki kıza cinsel istismar

Zonguldak'ta 14 yaşındaki B.K. adlı kıza cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 18 yaşındaki Mevlüt E., 21 yıl hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanıyor.

14 yaşındaki kıza cinsel istismar

Geçen yıl temmuz ayında meydana gelen olayda inşaat işçisi Mevlüt E., eskiden okul olarak kullanılan metruk binaya götürdüğü B.K.'ya iddiaya göre cinsel istismarda bulundu. Kızın durumu ailesine anlatarak şikayetçi olmaları üzerine tutuklanan Mevlüt E., Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'çocuğun cinsel istismarı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 21 yıl hapis istemiyle yargılandığı davada ikinci kez hakim karşısına çıktı. Suçlamayı kabul etmeyen sanık Mevlüt E., "Ben belirtilen suç tarihlerinde Ankara ve İzmir'deydim. Mağdurun annesi, annemle tartışmış. Bunu öğrenince 24 Temmuz'da Zonguldak'a geldim. Ortalık sakinleşince tekrar geri döndüm. Mağdurla, WhatsApp'ta görüşüyorduk. Fotoğrafını benim telefonuma kaydetmiştim. Ama cinsel istismar olayı doğur değil" dedi.

Sanık avukatı da "Mağdur, savcılıkta verdiği ifadesinde suç tarihini hatırlamıyor. Mağdur, 15-20 Temmuz tarihleri arasında olayın gerçekleştiğini beyan ediyor. Annesi ise suç tarihini '20 gün önce' diyor. Müvekkilim hem mağdurun hem de annesinin verdiği bu tarihlerde Zonguldak'ta değil. Müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına ve duruşmaya katılmayan mağdur ile annesinin bir dahaki duruşmaya getirilmelerine karar verip duruşmayı erteledi.