Gazete Vatan Logo

14 tutuklama, bir itiraf!

‘Arkama bakmadan kalabalığa ateş ettim’

14 tutuklama, bir itiraf!

Hasan Ferit Gedik’in ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıya ilişkin 14 kişi tutuklandı. Tutuklananlardan Mert Kazan, kalabalığın üzerine ateş açtığını itiraf etti

Maltepe Gülsuyu’ndaki olaylarla ilgili gözaltına alınanlar, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. 22 şüpheliden 17’si savcılık ifadelerinin ardından uyuşturucu ticareti yapmak, örgüt kurmak ve yönetmek, kasten adam öldürmek ve kasten adam öldürmeye teşebbüs suçlamalarıyla tutuklanmaları istemiyle mahkemeye gönderildi.

14 tutuklama, bir itiraf

Örgüt suçlaması yok

17 şüphelinin TMK 10. Madde ile yetkili özgürlük hakimliği tarafından alınan ifadeleri sabah saatlerine kadar sürdü. Yapılan sorgulama sonrasında aralarında çete lideri olduğu iddia edilen Aytekin ve Mesut Turhan kardeşlerin de bulunduğu 14 kişi ‘’kasten adam öldürmek’’, “adam öldürmeye teşebbüs”, “kasten yaralama” ve “yağma” suçlarından tutuklanırken örgüt kurma ve uyuşturucu ticaretinden kimseye tutuklama kararı verilmedi. Tutuklanan Mert Kazan’ın savcılık ifadesinde Çardaklar Kahvesi’ne doğru kalabalık bir grubun geldiğini gördüğünü söylediği ve “Ben de pompalı tüfekle karşılık verdim. Kaçarken de elimde tabanca vardı. Arkama bakmadan ateş ettim” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı