Gazete Vatan Logo

14 milyon öğrenci ders başı yaptı

Pek çok Avrupa ülkesinin nüfusunun üzerinde olmak üzere ilköğretim ve orta öğretim okullarında dün 14 milyon öğrenci ile 595 bin öğretmen ders başı yaptı

Eğitim camiası, yeni öğretim yılına da “müzmin” sorunlarıyla girdi. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki 6 milyon çocuk eğitim hakkından bu dönem de yoksun kaldı. Bakanlık yeni öğretim yılı için ölköğretim ve lise öğrencilerine, yaklaşık 138 milyon adet ders kitabını ücretsiz dağıttı.

Kimi yaslı
Önce annesinin mezarına gitti
Adana'da, kalp krizi geçiren 49 yaşındaki annesi Anzilha Dokumacı gözlerinin önünde ölen 8 yaşındaki Hasan Dokumacı, okula başladı. Okuldan önce annesinin mezarı başında okuma sözü veren Hasan, “Anneciğim, başımıza ne geldiyse fakirlikten, eğitimsizlikten geldi. Sana söz veriyorum okuyup doktor olacağım” dedi. Anzilha Dokumacı, Hasan ile birlikte ölen 2 amcasının cenazesinden döndüklerinde otobüs yazıhanelerinin önünde kalp krizi geçirmişti.

Kimi terör kurbanı
Mizgin, Zilan ve Evin’e karanfil
Diyarbakır'da patlayan ‘Termos bomba’da ölen 8’i çocuk 10 kişi arasında bulunan Mizgin, Zilan ve Evin Demir kardeşlerin Yunus Emre İlköğretim Okulu’ndaki sıraları çiceklerle donatıldı. Lösemili olan Mizgin Demir’in 12 yaşında hastalığı nedeniyle okula geç başladığı, kız kardeşi 8 yaşındaki Zilan ile aynı sınıfta yan yana sıraları paylaştığı, 10 yaşındaki Evin’in aynı okulun 4’üncü sınıfında okuduğu belirtildi.

Kimi hazırlıksız
Polis Abi’den ‘acil’ yardım
Zonguldak'ta Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yeni eğitim dönemi nedeniyle okul önlerinde denetim yaparken, bazı öğrenciler bağlayamadıkları kravatları için polislerden yardım istedi. Öğrencilere nasıl kravat bağlanacağını öğreten polis, bağladığı kravatları öğrencilere vererek yeni eğitim öğretim sezonunda başarılar diledi

Haberin Devamı