Gazete Vatan Logo

14 IŞİD militanını esir aldılar

Kürt güçleri, Kobani kentinin yüzde 85’ini kontrol ederken, dün akşam YPG ve ÖSO savaşçıları ile Peşmerge Güçleri, çıkan çatışmalar sonucu 14 IŞİD’liyi esir aldı.

Kürdistan Peşmerge Güçleri Kobani Destek Birliği komutanlarından Şerwan Muhammed Spindareyi, dün akşam yaşanan çatışmalarda 16 IŞİD’linin cesedinin Kürt güçlerinin eline geçtiğini, 14 IŞİD’linin de esir alındığını belirtti.

Şerwan Muhammed Spindareyi esirler arasında Çeçenistanlı, Iraklı, Faslı ve Suriyeli IŞİD’lilerin bulunduğunu söyledi.

Kentin yüzde 85’inin Kürt güçlerinin kontrolünde olduğunu aktaran komutan, IŞİD örgütü mensuplarının sadece kentin güneyindeki Mıştenur Tepesi bölgesinde bulunduğunu ifade etti.

Spindareyi, IŞİD’lilerin sona yaklaştığını, saldırı gerçekleştirmediğini ve sadece uzaktan keskin nişancılarla YPG savaşçıları ile peşmergeleri hedef almaya çalıştığını aktardı.

Komutan, dün akşam koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının üç kez IŞİD mevzilerini hedef aldığı bilgisini de verdi.

YPG Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada da, kentin güneydoğu ve güney cephesinde dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden yoğun çatışmaların sabah da devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, çatışma bölgeleri olarak kentin güneydoğu cephesinde bulunan Kültür Merkezi ve kentin güney cephesindeki Yermuk Okulu civarı işaret edildi.

Haberin Devamı

Kaynak: Rudaw