Gazete Vatan Logo

130 yıllık Ramazan sokağı!

Sancaktepe’de kurulan ve 1890’daki bir Osmanlı sokağının aynısı olan ‘Ramazan Sokağı’ büyük ilgi görüyor. Semerkand TV için kurulan sokak, ziyaretçilerini hep güzel anılarla hatırlanan eski ramazanlara götürüyor.

130 yıllık Ramazan sokağı!

Ramazan’da bazı belediyeler ‘Ramazan Sokağı’ adı altında eski bir sokağı bugün kurarak tarihi yeniden canlandırıyor. Sancaktepe’de Semerkand TV’nin iftar kuşağında yayınlanan Ramazan Sokağı dizisi için kurulan ancak ziyaretçilere de açık olan sokak, eski ramazanları hatırlamak isteyenlere kısa bir tarih yolculuğu yaptırıyor. Sokakta kıraathaneden aşevine, dana derisinden yapılan hayal perdesinde hikayelerin anlatıldığı Darü’l-Hikme’den, dönemin el sanatlarının yapılıp sergilendiği Darü’s-Sanat’a kadar bir çok mekan bulunuyor. Ramazan Sokağı’nda geçmişte Ramazan ayının vazgeçilmezi olan rezene, anason ve ada çayı gibi bitkilerle tatlandırılan sebzeli et yemeği ‘Fodula’ da iftar için hazırlanarak tadılıyor.

Sur içinde Osmanlı semti

VATAN’ın sorularını yanıtlayan Semerkand Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmeni Ali Sözer, ‘’Ramazan Sokağı dizimiz için bir plato hazırladık. Dizimiz 1890 yılında, İstanbul Sur içindeki bir Osmanlı semtinde geçiyor. Sokağımızın camisi, kıraathanesi, aşevi, manavı, ayakkabı ustacısı kısaca bir Osmanlı sokağında her kim ve ne varsa hepsine yer vermeye çalıştık. İyi niyeti, komşuluğu, yoksullara yardım etmeyi ve Ramazan adetlerimizi işledikçe dizi daha geniş kitlelere ulaştı’’ dedi.

Haberin Devamı

‘Çağrı’ filmi de yolda...

Ali Sözer, 2018’de Çağrı filmi kadar büyük bir prodüksiyona imza atacaklarını da belirtti: “Hz. Muhammed’in 622 yılında ona inananlarla birlikte Mekke’den Medine’ye hicretini, Peygamber efendimizin Allah’a olan teslimiyet duygusunu, sadakatini, fedakârlıklarını ve 630 yılında Mekke’nin fethine kadar olan süreci anlatacak bir dizi hazırlığımız var. İslam alimlerince görüşülen senaryoya çok önem veriyoruz. Çağrı filmi gibi sadece İslam ülkelerinde değil tüm dünyada yankı uyandıracak bir proje olması için Hollywood’dan da oyunculara yer vereceğiz. Çekimler Ürdün ve Konya’daki platolarda gerçekleşecek.”