Gazete Vatan Logo

13 yıl aradan sonra yeniden Meclis'te!

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu bu hafta 28 Şubat sürecine dair önemli dinlemeler yapacak

Komisyonun bilgisine başvuracağı isimlerden birisi de dönemin FP milletvekili Merve Kavakçı. Başörtüsü ile Meclis’e gelmesi büyük olaylara ve tartışmalara neden olan Kavakçı, 19 Ekim Cuma günü Meclis’e gelerek, o süreçte yaşadıklarını anlatacak.

Bugüne kadar İstanbul ve Ankara’da, 53’ü 28 Şubat, 9’u 12 Eylül, 11’i de 27 Mayıs ile ilgili bilgi veren toplam 73 kişiyi dinleyen komisyon, bu hafta da dönemin ünlü isimlerini konuk edecek. Darbe ve Muhtıraları Araştırma 28 Şubat/27 Nisan Alt Komisyonu bugün Hüseyin Gülerce, Alaattin Kaya, Gülay Göktürk, Avni Özgürel, Ahmet Hakan Coşkun, Seyhan Soylu’yu dinleyecek. Yarın Ufuk Söylemez, Hasan Kılavuz, Ahmet Ertürk, Bülent Orakoğlu, Özgün Ökmen’in bilgisine başvuracağı komisyon, 17 Ekim Çarşamba günü ise Yaşar Yazıcıoğlu, Ömer Kayır, Fatih Altaylı, Adil Serdar Saçan, Mustafa Akın’ı dinleyecek. 18 Ekim Perşembe günü Mustafa Erdoğan, Uğur Alacakaptan, Servet Armağan, Doğu Ergil, Uğur Dündar, komisyonda olacak. 19 Ekim Cuma günü ise Hasan Hüseyin Ceylan ile Merve Kavakçı dinlenecek.

Raci Tetik de konuşacak

Bugün: İlter Türkmen. Yarın: Aslan Değirmenci ve Bilsay Kuruç. Çarşamba: Süleyman Çelebi, Şerafettin Elçi, Halit Narin. Cuma: Refet Küçüktiryaki, Raci Tetik (İstanbul) Raci Tetik 12 Eylül döneminde işkenceleriyle ünlenen Mamak Cezaevinin Müdürüydü.

İşçinin gözü Meclis’te

Meclis Genel Kurulu’nda bu hafta 2. bölümünün tümü üzerindeki görüşmeleri tamamlanan Toplu İş İlişkileri Kanunu Tasarısı’nın görüşülmesine devam edilecek. Tasarıya göre, sendika üyeliği ve üyelikten çıkmada noter şartı aranmayacak. İşçinin, işsiz kalması halinde sendika üyeliği 1 yıl boyunca sürecek. Sendika ve konfederasyonlar, dış temsilcilik açabilecek. İş sözleşmesinin sendikal nedenle feshedildiği iddiasıyla açılacak davada, feshin nedenini ispat yükümlülüğü işverene ait olacak. İşkolu sayısı 28’den 20’ye, işçi sendikasına üye olma yaşı 16’dan 15’e düşürülecek. Sendika ve konfederasyonların mali denetimleri, yeminli mali müşavirlerce yapılacak.

Haberin Devamı