Gazete Vatan Logo

13 bin TL’lik kâşif kalem

Kâşiflik tutkusu, özgünlük, cesaret ve özgürlük Parker’ın Duofold ‘The Craft of Travelling’ adlı özel serisinde bir araya getirildi.

13 bin TL’lik kâşif kalem

1888 yılında kurucusu George S. Parker tarafından ilham verici kalemler üretmek ilkesiyle yola çıkan dünyaca ünlü marka, 130’uncu yılını sınırlı sayıda üretilen bu özel tasarımla kutluyor.

Çin’den Tahiti’ye, Tongo’dan Yeni Kaledonya Adaları’na, Hindistan’dan Avrupa’nın dört bir yanına kadar dolaşan Parker, yeni kültürleri tanıma, öğrenme ve dünyanın hiç bilinmeyen güzelliklerini yeniden yorumlayarak anlatmak istedi. Deniz yolculuklarına duyduğu aşkı kaybetmedi. Bu yüzden Duofold ‘The Craft of Travelling’, yazma tutkusundan ödün vermeyen, kusursuzluğu düşleyen kâşifler ile sevdiklerine anlamlı bir hediye sunmak isteyenler için el işçiliği ile Fransa’nın Nantes şehrinde üretildi. Özel seri, el işçiliğiyle monte edilmiş 22 özel parçadan oluştu. Altın kaplama gövdeye lazerle yapılan dünya haritası, üzerine pusula deseni işlenen som altın uçla buluştu. 1.300 adet üretilen, kapağı üzerinde 2 karatlık Lapis Lazuli taş da yer alan kalemin fiyatı 13 bin TL.

18 karatlık som altın uç
MACERALARINI anlatan 2 seyahatname de yazan Parker’ın seyahat tutkusu, yazı sanatına duyulan güçlü arzuyla birleşti, Duofold ‘The Craft of Travelling’ kaleme ince ince işlendi. Kalemin altın desene sahip gövdesi, Parker’ın Asya, Güney Amerika ve Avrupa’ya yaptığı yolculukları anlatıyor. Göz alıcı 18 karat altın ucun üzerine zarif bir işçilikle çizilen pusula da ıssız okyanuslara yapılan cesur seyahatlere yapılan bir başka gönderme.

Haberin Devamı