Gazete Vatan Logo

13 bin satış noktası artar

Bakan Fakıbaba, Ramazan ayı öncesi et fiyatlarını artırmak isteyenlere uyarılarda bulundu: Dar gelirli olan vatandaşın 29 ve 31 TL’den et alabileceği 13 bin yer var. Eğer fiyat yükselten olursa da bu 13 bini artırabiliriz.

13 bin satış noktası artar

Yaklaşan Ramazan ayı öncesi et fiyatlarına ilişkin değerlendirme yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Ramazan ayında et fiyatlarının artıp artmayacağı konusunda önce üreticiyi baz aldıklarını söyledi. “Bizim için üreticinin bu işi sürdürebilmesi ve ithalatın önünü kesebilmesi bağlamında gerekli önlemleri alabilmesi vazgeçilmezdir” diyen Fakıbaba, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yani üretici yerli malı üretebilecek ve para kazanacak. Bir taraftan da ateşi de söndürmek adına dar gelirli vatandaşlarımızın bu önemli proteinden faydalanabilmesi için 29 ve 31 TL ile 6 aydır devam eden fiyat anlayışımız var, bunu devam ettireceğiz. Belki satılan yerlerin sayısını da arttırarak devam ettireceğiz. Besiciler, ithalatçılar para kazanacak ama bu dengeli olmalı. Eğer dengesiz şekilde piyasayı speküle edecek olurlarsa onların karşısında olacağımı iyi bilsinler.” Fakıbaba, et fiyatlarını artırmak isteyenlere de uyarılarda bulunarak, “Serbest piyasa fiyatlarına saygı duyan biriyim. Ama dar gelirli vatandaşlarımızın etini 29 ve 31 liradan alacağı şimdi 13 bin yer var, daha da artırabiliriz” dedi.

Haberin Devamı

Nadasa toprağa nohut ekiyoruz

GIDA fiyatlarında yapılabilecek spekülasyonlar hakkında değerlendirme yapan Bakan Fakıbaba, alınacak tedbir ve önlemler hakkında şunları söyledi: “Şu an İç Anadolu’da 9 ilde nadasa bırakılan ve toprağın boş olduğu dönemlerde nohut ekimine başladık, ithalat yapıyoruz. Fasulyede ve ithalat yaptığımız ürünlerde veya speküle edilen ürünlerde bunun devamı gelecek. Bu bağlamda insanlar rahat olsunlar, olayları takip ediyoruz. kazanmak her şey değil. Üreticilerimiz fırsatçı değiller, biz de emirlerindeyiz.”