Gazete Vatan Logo

127 yıllık İngiliz itibarı Japon Nikkei’ye gitti!

Dünyanın saygın ekonomi yayınlarından 127 yıllık İngiliz gazetesi Financial Times’ı Japonlar aldı. Nikkei grubu, Financial Times’ı 1.29 milyar dolara bünyesine kattı.

127 yıllık İngiliz itibarı Japon Nikkei’ye gitti!

İngiltere merkezli yayın şirketi Pearson, sahibi olduğu 127 yıllık Financial Times gazetesini Japon Nikkei Grubu’na sattı.

Marketwatch’un haberine göre, Japon Nikkei grubu, Pearson’a bağlı Financial Times’ı 1.29 milyar dolar bedel karşılığında satın aldı. Haber, Pearson’ın Medya İletişim Yöneticisi Hannah Hawkins’in, “Görüşmelerin satışla sonuçlanacağına dair bir kesinlik olmamakla birlikte Pearson, FT Grubu’nun potansiyel satışı konusundaki görüşmelerde ileri safhada olduğunu doğrulamaktadır” ifadesini kullanmasından hemen sonra yayınlandı.

Almanlar’ın adı öne çıkıyordu

Dünyanın en etkili finans ve ekonomi yayınları arasında yer alan Financial Times’ın hafta başından itibaren satış görüşmelerinin başladığı iddia ediliyordu. İngiliz medyasında Financial Times’ın yaklaşık 1 milyar sterlin (1.6 milyar dolar) değerle satışının gerçekleştirilebileceği belirtiliyordu.Financial Times için Bild’in de sahibi olan Alman medya devi Axel Springer, New York eski Belediye Başkanı Michael Bloomberg’in sahibi olduğu ekonomi haberleri ajansı Bloomberg ile saygın haber ajansı Reuters’ın teklif verdiği konuşuluyordu. Satıştan kısa süre önce adaylar arasında adı çıkan Japon Nikkei, sürpriz şekilde ipi göğüslemiş oldu.

Haberin Devamı

Türkiye’de ‘Mutlu’yu aldı

Japon Nikkei, Türkiye’de de medya sektörüne yatırım yaptı. Tokyo’daki borsa endeksine de adını veren Nikkei Inc’in iştiraki olan Nikkei BP, Mutlu Dergi Grubu’nun (MDG) geçen yıl yüzde 80 hissesini satın aldı. 2003 yılında kurulan MDG, dünyanın en büyük medya kuruluşlarından ABD’li Time Inc’in yayınladığı, kadın, moda ve yaşam tarzı dergilerinden olan InStyle, InStyle Home ve Martha Stewart Weddings’in Türkçe edisyonlarını Türk okurlarla buluşturuyor. Time Inc’in yayınladığı, iş dünyası dergilerinden Fortune da MDG bünyesinde yayınlanıyor.

Pearson Yayıncılık yaklaşık 60 yıldır dünyaca ünlü Financial Times’ı çıkartıyor. Medyadan çıkıp en güçlü olduğu eğitim alanına odaklanacağı belirtilen grup içinde FT’nin bağlı olduğu iş kolunun 2014 geliri 1.78 milyar dolar düzeyindeydi.

Haberin Devamı