Gazete Vatan Logo

1200 polis 1457 korucu ve 18 komando taburu!

Diyarbakır’ın 6 ilçesine bağlı 104 köy ve mezrada, PKK ile uyuşturucu tacirlerine dev bir operasyon başlatıldı. Operasyona 10 bin 73 güvenlik personeli katıldı

1200 polis 1457 korucu ve 18 komando taburu!

Diyarbakır’ın merkez, Lice, Dicle, Hani, Hazro ve Kocaköy ilçelerinde terör örgütü PKK’ya düzenlenecek operasyon nedeniyle dün saat 07.00’den itibaren 107 köy ve mezrada sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek için operasyon düzenleneceği belirtildi. Terör örgütü üyelerinin kullandığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını, uçaksavar mevziilerinin de tahrip edilmesi ve malzemeleri ele geçirmenin de hedeflendiği belirtilen operasyon ile ilgili şöyle denildi: “Toplam 1.528 kilometrekarede alanda aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölücü terör örgütü ile yasadışı uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasında var olan bağı somut deliller ile ortaya koymak, operasyon bölgesi içerisinde saklanan uyuşturucu maddeleri ve bunları gizleyenleri bularak adalete teslim etmek, bölgede bulunan yerleşim yerlerinde tespit edilen işbirlikçiler ve aranan şahısları yakalamak maksadıyla, 18 komando taburu, 1200 polis özel harekat personeli ve 1457 güvenlik korucusu olmak üzere toplam 10 bin 73 güvenlik personelinin katılımıyla Bayrak-54 Şehit Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan Müşterek Birlik Operasyonu başlamıştır.”

Haberin Devamı

Kato Dağı’nda 8 yeni mağara

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinin Kato Dağı bölgesinde güvenlik güçlerince sürdürülen operasyonda PKK’lı teröristlerin kullandığı 8 mağarada çok sayıda silah ele geçirildi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda, Beytüşşebap 8. Jandarma Komando Alay Komutanlığınca yürütülen operasyonda PKK’lı teröristlerin kullandığı 8 yeni mağara belirlendi. Mağaralarda yapılan aramada, 82 milimetre havan, 9 roketatar, bomba atar, doçka, 31 uzun namlulu silah, 467 roketatar mühimmatı, 20 bin biksi fişeği ile çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi. Böylece, 19 Nisan’da başlayan operasyondan bugüne kadar 719 silah, 363 bin 148 muhtelif mühimmat, 5 ton amonyum nitrat ve 75 ton yaşam malzemesi ele geçirilmiş oldu.

Haberin Devamı

O kamplara hava harekatı

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, alınan anlık istihbarat üzerine Irak’ın kuzeyi Hakurk ve Kandil bölgelerindeki bölücü terör örgütüne ait hedeflere hava harekatı düzenlendi. Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı savaş uçakları, keşif ve gözetleme vasıtalarıyla belirlenen ikisi Kandil, biri Hakurk bölgesindeki silah mevzisi ile iki barınağı imha etti.