Gazete Vatan Logo

120 gaz bombası kapsülü bulundu!

İspanya’yı kana bulayan DEAŞ’lı teröristlerin üçüncü bir saldırı daha planladığı ortaya çıktı. Katalonya polisi, saldırıda kullanılması planlanan 120 adet gaz bombası kapsülü bulduklarını açıkladı.

120 gaz bombası  kapsülü bulundu!

İspanya’nın Barcelona ve Cambrils kentlerinde düzenledikleri araç saldırılarında 14 kişinin ölümüne, 130’u aşkın kişinin de yaralanmasına yol açan DEAŞ hücresinin bir saldırı hazırlığı daha ortaya çıkarıldı. Katalonya polisi, Las Ramblas Caddesi’nde düzenlenen araçlı saldırının ardından, Barcelona’da başka bir saldırı düzenlemek için kullanılması planlanan 120 adet gaz bombası kapsülü bulduklarını açıkladı. Emniyeti sözcüsü, Las Ramblas Caddesi’nde düzenlenen saldırıda da araçta sadece bir kişinin olduğuna inandıklarını, fakat bu kişinin kimliğini doğrulayamadıklarını kaydetti.

Fransa’ya mı kaçtı?

Aracın sürücüsü olduğu düşünülen Yunus Ebuyakub’un Fransa’ya kaçmış olabileceği düşünülüyor. Polis, saldırılar için kiralanan araçların ücretlerinin Ebuyakub’un kredi kartından ödendiğini tespit etmişti. Yetkililer, kamyonetlerden birinin La Rambla saldırısında kullanıldığını, birinin Barcelona’nın 70 kilometre uzağındaki Vic kentinde bulunduğunu, üçüncü kamyonetinse Ebuyakub’un ikamet ettiği Ripoll kentinde ele geçirildiğini belirtiyor.

Haberin Devamı