Gazete Vatan Logo

12 Şubat Çarşamba hangi illerde okullar tatil? Bugün hangi illerde kar tatili var?

12 Şubat Çarşamba (bugün) hangi iller ve ilçelerde kar tatilinin olduğu araştırılıyor. Yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alan kar yağışı, eğitim ve öğretimde de aksaklıklara neden oluyor. Kar yağışının etkisini gösterdiği illerde de öğrenciler yarın kar tatili var mı sorusuna yanıt arıyor. Peki 12 Şubat Çarşamba hangi illerde okullar tatil? Bugün hangi illerde kar tatili var?

12 Şubat Çarşamba hangi illerde okullar tatil? Bugün hangi illerde kar tatili var?

Olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle birçok ilde iki gündür eğitime ara verildi. Kar yağışının etkisini sürdüğü ve olumsuz hava koşullarının devam ettiği illerde ikamet eden vatandaşlar ise, bugün okulların tatil olup olmadığını merak ediyor. Peki 12 Şubat Çarşamba hangi illerde okullar tatil? Bugün hangi illerde kar tatili var? İşte kar tatiliyle ilgili merak edilenler...

KAR TATİLİ OLAN İLLER HANGİLERİ? (12 ŞUBAT ÇARŞAMBA)
TRABZON VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA...

Trabzon il merkezi ve ilçelerinde hafta sonu etkili olan kar yağışının ardından Pazartesi ve Salı günü tatil edilen okulların yarın da tatil edildiği açıklandı.

Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada "İlimiz genelinde yaygın olarak devam eden buzlanma ve don olayı nedeniyle ulaşımda meydana gelmesi muhtemel aksaklıklar göz önünde bulundurularak 12 Şubat Çarşamba günü, ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde, eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de aynı gün idari izinli sayılacaktır" denildi.

Haberin Devamı

RİZE'DE DE OKULLAR TATİL!
Rize Valisi Kemal Çeber, il genelinde yoğun buzlanma ve muhtemel riskler nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiğini bildirdi.
Çeber, valiliğinin sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, yoğun buzlanma ve muhtemel riskler nedeniyle, kendisine gönderilen fotoğraf ve genel değerlendirmeleri inceleyerek çarşamba günü okulların tatil edildiğini belirtti. Çeber, kamuda çalışan hamile ve engellilerin de idari izinli sayılacağını kaydetti. Vali Çeber, vatandaşların ve öğrencilerin oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmalarını istedi.

NEVŞEHİR'DE OKULLAR TATİL Mİ?
Yoğun yağan karın oluşturduğu olumsuz koşullar ve olası buzlanma tehlikesi nedeniyle Nevşehir geneli köy okulları, il geneli taşımalı eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki eğitim- öğretim, 12/02/2020 tarihinde geçerli olmak üzere 1 gün süre ile ara verme kararı alınmıştır. Yine kendi imkânlarıyla veya toplu taşıma ile il merkezine veya ilçe merkezlerine gelen öğrencilerimiz de 1 gün izinli sayılacaktır. Ayrıca tüm hamile, engelli ve kronik hastalığı bulunan personel de aynı gün izinli sayılacaktır. İl merkezi ile tüm İlçeler ve Beldelerde eğitim ve öğretime normal olarak devam edilecektir. Trafiğe çıkacak vatandaşlarımızın buzlanmaya karşı tedbirli olmaları büyük önem arz etmektedir.
YOZGAT
Yozgat'ın 6 ilçesinde yoğun kar nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle Akdağmadeni, Çayıralan, Çekerek, Kadışehri, Şefaatli ve Yenifakılı ilçelerinde özel ve resmi tüm eğitim kurumlarında eğitime 12 Şubat Çarşamba günü ara verildiği bildirildi.
SİVAS
Sivas'ta, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde yarın ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.
VAN
Van Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın kar tatili yapıldığı duyuruldu.
BİTLİS
Bitlis il merkezi ve Tatvan ilçesinde okullar yarın için tatil edildi.
TOKAT
Tokat'ın 4 ilçesinde, kar yağışı ve tipi nedeniyle taşımalı sistemle eğitim yarın tatil edildi.
NEVŞEHİR
Nevşehir'de, yoğun kar ve soğuk hava nedeniyle yollarda oluşan buzlanma yüzünden il genelindeki köy okulları ile taşımalı eğitime 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi.
BAYBURT
Bayburt genelinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Çarşamba günü okullar bir gün süreyle tatil edildi.
GÜMÜŞHANE
Gümüşhane'de il genelinde taşımalı eğitime bir gün ara verildi.
KAYSERİ
Kayseri'nin 6 ilçesinde yoğun kar nedeniyle eğitime yarın ara verildi. Yoğun karın etkili olduğu Develi, Akkışla, Pınarbaşı, Yahyalı, Yeşilhisar ve İncesu ilçelerindeki okulların yarın tatil edildiği bildirildi. Sarıoğlan ilçesinde ise taşımalı eğitime 1 gün ara verildiği öğrenildi.
METEOROLOJİ'NİN HAVA DURUMU TAHMİNİ
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Akdeniz, Güney Ege kıyıları, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz ile Kütahya, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Malatya, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Haberin Devamı