Gazete Vatan Logo

12 Mayıs itibari ile altın fiyatlarındaki değişim!

Altın fiyatları düğün sezonu ile daha çok önem kazandı. Altın fiyatları ekonomimizi düğün sezonlarında derinden etkiler. Altın fiyatlarının son durumunu yazımızdan öğrenebilirsiniz.

12 Mayıs itibari ile altın fiyatlarındaki değişim!

Yatırım araçları içerisinde en çok tercih edilen yatırım aracı altın olarak gösterilmektedir. Bunun sebeplerinden birisi de genellikle para kazandırmasıdır. Bazı zamanlar düşüşe geçse de altın garanti bir yatırım aracı olarak gösterilmektedir. Altının fiyatı herhangi bir ülkeye bağlı olmadığı için ülke içindeki olan olaylardan fazla etkilenmemektedir. Dünya çapında bir yatırım aracı olduğu için altın fiyatlarının çok fazla değişmesi biraz zordur. Bu yüzden yatırımcılar genellikle yatırım aracı olarak altını tercih etmektedir. Saf işlenmemiş altınlar yatırımcıların tercih ettikleri altın şeklidir. İşlenmiş olan yani saf olmayan altınlar yatırım aracı olarak kullanılmaz. Bu tür altınlar genellikle hediyelik altın türleri arasında geçmektedir. Küresel bir yatırım aracı olan altın yatırımcıları genellikle uzun vadede karlı çıkmaktadır. Eğer altına yatırım yapmayı düşünüyorsanız biraz sabırlı olmanız gereklidir. Ayrıca altın fiyatlarının değişimlerine ve uzmanların altın ile ilgili yorumlarına dikkatlice incelemeleri gereklidir.

Haberin Devamı

ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Altın fiyatları bu sene bir yükseliş içindedir. Sene başından itibaren yükseliş içinde olan altın bu sıralar dönemin en yüksek fiyatına ulaşmıştır. Gram altın fiyatı bugün için 121 lirayı aşmış durumdadır. Geçen senenin son zamanlarında yani aralık ayının son günlerinde gram altının fiyatı 99,54 lira olarak tamamlanmıştı. Şu an ise 121 lira olan gram altının fiyatı yatırımcılarına çok para kazandırmış durumdadır. Sene başından itibaren altın yatırımcıları yüzde 20 olarak kazanmış durumdalar. Altın dolar kurundaki sürekli yükselişten dolayı şu sıralarda garanti olarak gösterilen bir yatırım aracıdır. Doların yükselişinden dolayı güvenli bir şekilde altına yatırım yapabilirsiniz. Gram altının fiyatı yıl boyunca sürekli olarak bir artış içinde olacağı açıklamasında bulunan uzmanlar siyasi gelişimler sebebiyle olumsuz etkilenen piyasalar altını çok etkilemeyecektir.

Önümüzdeki günlerde gram altın fiyatının 136 lira olmasını bekleyen uzmanlar siyasi sorunların kısa bir sürede çözülmesinin ardından gram altının fiyatı 128 lira tarafında devam edebileceğini öngörmektedir. Çeyrek altın fiyatları de bu aralar tarihinin en yüksek değerine ulaşmış durumdadır. Çeyrek altının fiyatı birden yükselerek 200 liraya kadar ulaşmasının ardından bu yükseliş çok devam etmemiştir. Daha sonraki saatlerde çeyrek altının fiyatı birazcık düşerek 195 liraya kadar düşmüştür. Su sıralarda normal seyrinde devam eden çeyrek altın fiyatlarının 190 TL ile 200 TL arasında değişeceği söylenmektedir. Siyasi belirsizlikler yüzünden sürekli bir değişim içinde olan altın fiyatlarının mayıs ayında biraz daha normale dönmesi beklenmektedir. Siyasi belirsizliklerin önüne geçilene kadar Türk Lirasındaki zayıflama devam edebilir. Gram altındaki çekilmeler ise alım satımı birazcık olsun fırsat yaratabilir. Gram altın fiyatlarının önümüzdeki günlerde 124 - 128 TL arasında değişmesi beklenmektedir. Dolar kurunun yükselmesi ile birlikte altın fiyatlarının da yükselmesi beklenmektedir. Yani önümüzdeki günlerde altın fiyatları biraz daha yükselebilir.

Haberin Devamı