Gazete Vatan Logo

12 kişiyi ezdi, ‘Otobüs elimden kaçtı’ dedi!

Ankara’da 12 kişinin hayatını kaybettiği belediye otobüsü katliamı öncesi şoförün kaza yapan iki otobüsün sağından geçmeye çalıştığı, bu sırada direksiyonun kontrolünü kaybettiği belirtildi. Şoför de “Otobüs kontrolümden çıktı, üzgünüm” dedi

12 kişiyi ezdi, ‘Otobüs elimden kaçtı’ dedi!

Ankara’da 06 DY 5472 plakalı belediye otobüsü, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Dikimevi Cemal Gürsel Caddesi’ndeki Ankaray İstasyonu yakınında bulunan otobüs durağındakilere çarptı. Belediye otobüsü, duraktaki yolcuları altına alarak, kaldırıma ve park halindeki otomobillere çarptıktan 60 metre sonra durabildi. Kazada 12 kişi yaşamını yitirdi. Can pazarına dönen olay yerinde vatandaşlar aracın altında kalanları kurtarmak için büyük çaba harcadı. Sağlık ekipleri kazada yaralananlara ilk müdahaleleri yaparken otobüsün altında bulunan cesetlerin çıkarılması için itfaiye ekipleri büyük çaba sarfetti.

Vali Kılıçlar: Kalp krizi yok

Ankara Valisi Kılıçlar da olay yerine gelerek açıklamalarda bulundu. İlk belirlemelere göre, otobüs şoförünün herhangi bir sağlık sorununun bulunmadığını aktaran Kılıçlar, “Kalp krizi gibi bir şeyi de yok. Şu anda otobüs şoförü karakola gitmek üzere. İlk ifadesi, ‘Otobüs benim kontrolümden çıktı’ yönünde” diye konuştu. Vali Kılıçlar, şunları söyledi: “Durağa ve duraktan da kaldırımın üzerinden 70-80 metre önüne gelen vatandaşlarımızı sürükleyerek 70-80 metre sonra durmuş. İlk bilgilerimiz bu kadar. Hepimize geçmiş olsun. Vatandaşlarımıza başsağlığı, ailelerine sabır diliyorum.”

Haberin Devamı

Ölenlerin isimleri...

Kazada hayatını kaybeden 12 kişiden isimleri belirlenenler şunlar; Hayati Özden (69), Fatma Demir (57), Hilal Ülgen (35), İsmet Ataş (62), Selkin Çengel (35), Mustafa Erol (68), Günten Ünal (85), Ethem Koçak.

DEHŞETİ YAŞAYAN GÖRGÜ TANIKLARI, DONDU KALDI

Otobüs önüne geleni altına aldı

Görgü tanıkları kazanın, otobüsün başka bir otobüsün sağından geçmeye çalışırken meydana geldiğini anlattı. Bir görgü tanığı, “Caddede kaza yapan iki belediye otobüsü duruyordu. Bu sırada arkadan gelen üçüncü belediye otobüsü, iki otobüsün sağından geçmek istedi. Süratlenen otobüs kaldırıma çıktı ve hızla durağa girdi” dedi.

Kaldırımda 300 metre gitti

NTV’ye konuşan bir görgü tanığı ise katliam gibi kazayı şöyle anlattı.:“Durakta konuşurken otobüsün kaldırım boyunca insanları altına aldığını gördüm. 200-300 metreyi kaldırımda gitti. İnsanları havada gördüm. Otobüsün altında öyle tahmin ediyorum ki 7-8 kişi vardı. 4-5 tane kaldırımda ölü insanlar vardı. Kaldırımı boyunca 300 metreyi insanlara vura vura gitti. Sadece vurduğunu gördük. Ardından can pazarı yaşandı. Ortalık kan gölüne döndü. Sonra ekipler ve ambulanslar geldi.”

Haberin Devamı

Otobüs bir bir ezdi korkunçtu

Başka bir görgü tanığı ise; “Bir belediye otobüsü kaza yapmış. O anda, şoförlere yolu kapatmamaları, polislerin 2-3 saatten önce gelemeyeceğini söylendi. Belediye otobüsünün şoförü, ‘Bizim ekip gelecek, onu bekleyeceğiz’ dedi. O sırada ben de duraktaydım. Bu tarafa geçtim. Otobüs yanımdan geçti sonra Ankaray’ın girişinde insanları ezdi. Korkunçtu.” Başka bir vatandaş da yaşadığı dehşeti şöyle anlattı: “İki otobüs yolu kapattı. Kaza yapan otobüs şoförü kızdı. Aradan geçerim hesabı gaza bastı, insanları altına aldı. Fren patlama sesi duymadık.”