Gazete Vatan Logo

115 yıllık santrali girişimcilere açtı

Türkiye’de girişimcilik ekosistemi her geçen gün genişlerken girişimcilere bir büyük destek de Türk Telekom’dan geldi. Şirket, Tahtakale’deki 115 yıllık santral binasını girişimcilerin ücretsiz yararlanacağı bir merkez haline getirdi

115 yıllık santrali girişimcilere açtı

Türkiye’de girişimcilik ekosistemi her geçen gün genişlemeye devam ediyor. Üniversiteler ve kamu kuruluşları teknopark yatırımı yaparak ekosistemi büyütürken bazı şirketler de girişimcileri destekleyecek adımlar atarak bu ekosistem içerisinde kendilerine yer ediniyor. Bunların son ve en güzel örneklerinden birisi de Türk Telekom oldu. Yıllardır girişimleri çeşitli projelerle destekleyen şirket, İstanbul Tahtakale’deki 115 yıllık santral binasını girişimcilerin ücretsiz yararlanabileceği bir topluluk merkezi haline getirdi.

Türk Telekom desteği

Merkeze gelen girişimciler buradaki ofisleri ve imkanları kullanarak projeler geliştirecek. Türk Telekom’un uzman rehber ekiplerinin desteğinden yararlanacak ve diğer girişimcilerle daha büyük projeler geliştirebilecek.

250 girişimci yararlanacak

Girişimciler, 2 bin metrekare alan üzerinde yer alan ve 250 kişinin aynı anda çalışabileceği ortak çalışma, toplantı ve etkinlik alanlarından oluşan merkezi, Türk Telekom’un teknoloji altyapısı ile birlikte kullanılacak.

Haberin Devamı

Maddi destekler giderek artacak

2013’te başlattıkları PİLOT girişim hızlandırma programının şu ana kadar 45 mezun verdiğini dile getiren Fırat Yaman Er, “Bu programda şimdiye kadar 3 milyon liralık destek verdik. Ayrıca başka bir projede ileri aşamada olan girişimlere de 1 milyon ila 10 milyon lira arasında destek sağlıyoruz. Bu destekler yıldan yıla artacak. Yılda ortalama 500 girişimci kapımızı çalıyor. Bir şekilde bunlardan 10-15 tanesini çok iyi yerlere getirebiliriz” diye konuştu.

İstanbul Tahtakale’deki Santral binasında girişimcilere yüksek hızda internetin yanında Türk Telekom’un diğer servisleri de ücretsiz sunulacak.