Gazete Vatan Logo

110 ülkeye virüs bulaştırdı, bilgisayar alınca yakalandı

Uluslararası şirketlerin internet sitelerini çökerten 23 yaşındaki Atilla E., FBI'la Türk Emniyeti'nin ortak operasyonuyla ele geçirildi. Türk hacker internet cafe'de yaptığı işi eve taşıyınca yakayı ele verdi

FBI, 110 ülkede bilgisayar, medya ve finans şirketlerinin internet sitelerine virüs bulaştırdığı ve interaktif dolandırıcılık yaptığı iddia edilen iki hacker'la ilgili eş zamanlı operasyon istedi. 23 yaşındaki Atilla E., FBI ile Türk Emniyeti'nin ortak operasyonuyla Adana'da yakalanarak tutuklandı. Atilla E.'nin işbirliği yaptığı iddia edilen Fas'taki hacker'ın ise arandığı bildirildi.

Giremediği internet ağı olmadığı belirtilen "hacker" Atilla E.'nin Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Daire Başkanlığı ile Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yaklaşık bir aydır takip edildiği belirtiliyor.

Atilla E.'nin Microsoft ile CNN International, The New York Times ve ABC gibi basın kuruluşlarının sitelerine virüs bulaştırdığı, ayrıca bankaların internet sitelerine girerek müşteri hesapları üzerinde oynama yaptığı, para transferleri gerçekleştirdiği öne sürülüyor.

Adana'da yakalanan ve bilgisayarı ile çok sayıda CD'sine de el konulan Türk hacker, Ankara'ya getirilerek Emniyet'te sorgulandı. Atilla E., 'interaktif dolandırıcılık yapma' suçlamasıyla sevk edildiği Nöbetçi Ankara 10'uncu Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklandı. FBI yetkilileri ise Türk Emniyeti'ne, gerçekleştirdiği başarılı operasyon nedeniyle kutlama mesajı gönderdi.

Atilla E.'nin işbirliği içinde olduğu iddia edilen Fas'taki bir hacker'in yakalanması için FBI'ın çalışma yürüttüğü bildirildi. Fas'taki hackerin Faslı olduğu ancak Türk kökenli olabileceği de belirtiliyor.

Özel lisede okudu, netten ödedi
Computer ağları uluslararası güvenlik sistemleriyle donatılmış büyük şirketlerin korkulu rüyası haline gelen Atilla E.'nin lise mezunu olduğu ve Adana'da öğrenim gördüğü öğrenildi. E. okuduğu özel lisenin parasını da internet üzerinden yatırmış gibi gösterdi, internet vasıtasıyla hayali olarak ya da başkalarının hesaplarından aktararak ödedi.

Banka sistemlerini çökertti
Şimdiye kadar internet cafe'lerdeki bilgisayarlarla işlem yaptığı saptanan Atilla E.'nin geçtiğimiz ay evine bilgisayar aldığı ve bunun üzerine kimliğinin belirlendiği bildirildi. Atilla E.'nin yaptığı işlemler sırasında kendi geliştirdiği iki tür virüs kullandığı, gizli ağlarına girdiği kurum ve bankaların sistemlerini çökerttiği de belirtildi.

Haberin Devamı